داریوش حسننژاد با اعلام تدابیر لازم برای مهار سیلاب در لرستان اظهار داشت: مانور سرریز سدهای این استان پیش از بارشهای اواخر اسفند ۱۴۰۲ انجام شده و این سدها اگر تغییر جدیای در الگوی بارشی سامانۀ جدید بهوجود نیاید ظرفیت خالی برای مهار سیلهای احتمالی را دارد.
او اضافه کرد: دبی رودخانههای لرستان بهطور مستمر توسط دفاتر مطالعات پایه منابع آب در تمام شهرهای این استان در حال اندازهگیری است و رودخانههای خارج از حوضههای شهری و روستایی لایروبی شدهاست.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای لرستان با تأکید به آمادهباش این شرکت برای مقابله با سیل احتمالی یادآور شد: مرخصی تمام افراد مرتبط با کارگروه سیل تا پایان بارندگیها لغو شده است.
او ضمن اعلام لایروبی رودخانههای داخل خرمآباد تأکید کرد: تدابیر لازم برای تعیین حداکثری آبگذری رودخانههای پاییندست سدها و مدیریت بهتر مخازن سدهای لرستان انجام شده است.
حسن نژاد گفت: سد رودبار الیگودرز در حوزۀ مدیریت آب نیروست و بازگشایی دریچههای این سد بهدلیل احتمال بارشهای زیاد در این منطقه انجام شدهاست.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای لرستان اعلام کرد: حجم مخازن سدهای ساختهشدۀ در حال بهرهبرداری این استان ۲۰۸ میلیون مترمکعب است و میزان آب پشت این سدها هماکنون ۶۸ میلیون مترمکعب پر است.
او با ابراز اینکه ۳۱ درصد سدهای لرستان هماکنون پر است، اضافه کرد: این میزان درصد در سدهای مختلف متفاوت است و برخی سدها ۷۰ درصد و برخی نیز ۳۰ درصد پر است.
حسننژاد گفت: آب پشت حجم مخزن سد مروک هماکنون ۲۴ میلیون مترمکعب، سد ایوشان ۳۳ میلیون مترمکعب، سد خانآباد ۱.۷۸ میلیون مترمکعب و سد هاله ۲.۶۲ میلیون مترمکعب است.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای لرستان بیان کرد: حدود ۴۰ درصد حجم مخزن سد کزنار و ۱۷ درصد مخزن سد حوضیان هماکنون پر است.
منبع: تسنیم