محمد کرمی در نشست با مدیران اداره کل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در جلسات قبل چند موضوع مورد تاکید قرار گرفته است، موضوع اول اینکه ما در مورد برخی از موارد نمیتوانیم منتظر تصمیم کارشناس باشیم بلکه باید شفاف و روشن تصمیم گیری کنیم چرا که رئیس جمهور بنا به اختیاراتی که به ما داده از ما انتظاراتی نیز دارد.
وی به موضوع ساماندهی سوخت در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: در این رابطه یک سری موانع وجود داشت، باید مجموعه های مختلف همراهی میکردند تا این ساماندهی صورت گیرد همچنین ظرفیتها باید پای کار میآمدند.
استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در حوزه معادن، صنعت و سرمایه گذاری نمیتوانیم منتطر بمانیم وزارتخانه دستور صادر کند چرا که تمام تصمیماتی که گرفته میشود برابر مصوبات هیأت دولت است به این معنی که وزیر هم باید دستور را به هیات دولت ببرد تا مصوبه بگیرد اما این اعتماد را به ما کردند که وقتی تصمیم می گیریم برابر تصمیمات هیات دولت است.
وی گفت: اگر جایی کاری ایراد پیدا کرد به بنده گرفته میشود و اگر من توان پاسخگویی نداشته باشم کنار میکشم اما هم حرف برای گفتن داریم هم توان پاسخگویی وجود دارد بالاخره مساله ما نظام اسلامی و اهداف نظام است.
کرمی بیان کرد: این منطقه حساسیت های خاصی دارد و رهبر معظم انقلاب جریانات سیستان و بلوچستان را شخصا پیگیری میکنند.
وی به موضوع انقلاب آب از شرق سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: زمان شروع به کار اعلام کردند ۱۴۰ هزار میلیارد ریال پول لازم است به دولت نامه زدیم که از صندوق ذخیره ارزی این مبلغ را فراهم کند اما اعلام کردند حضرت اقا اجازه نمیدهد اما پس از پیگیری های خودمان مقام معظم رهبری این اجازه را دادند که این امر نشان میدهد ایشان به این منطقه نگاه ویژه ای دارد.
بروکراسی های اداری باید حذف شوند
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: با قدرت باید تصمیم بگیریم و کار را انجام دهیم برخی از بروکراسی های اداری که ما را زمین گیر میکند باید کنار برود.
وی تصریح کرد: صنایع فرآوری معادن باید به سرعت فعال و این کار باید با جدیت پیگیری شود، با توجه به اینکه معادن زیادی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که هنوز شناسایی نشده باید روی شناسایی معادن تمرکز بیشتری داشته باشیم.
کرمی گفت: شرکتهای دانش بنیان را باید پای کار بیاوریم از طرفی این شرکت ها باید تقویت شوند، از این رو یک مبلغی سرمایه را در بانک گذاشته ایم که اگر لازم شد و درخواستی صورت گرفت به آنها وام داده شود که سود آن تقریبا ۱۵ درصد است.
وی افزود: در بحث جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان هم اقداماتی صورت گرفته تا به مرغداران نیز وام معرفی شود تا در این زمینه نیز شاهد توسعه باشیم.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اینکه قاچاق برخی از اجناس در این منطقه انجام میشود کنترل بازار بسیار مهم است تا مردم در معیشت خود دچار مشکل نشوند.
وی بیان کرد: با توجه به افزایش قیمت ارز قیمت برخی از کالاها نیز بالا رفته بنابراین باید کنترل و نظارت بر بازار صورت گیرد همچین بازار نیز باید از کالا اشباع باشد.
کرمی تصریح کرد: اگر کالا به اندازه کافی وجود داشته باشد قیمت بالا نمیرود چرا که زمانی شاهد افزایش قیمت خواهیم بود که عرضه کم باشد اما اگر تقاضای زیادی صورت گیرد باید تلاش کنیم عرضه در بازار زیاد باشد.
وی گفت: چند کارخانه در بحث دارو باید در سیستان و بلوچستان ایجاد کنیم خوشبختانه سرمایه گذار در این زمینه نیز وجود دارد.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: رفت و آمد با کشورهای همسایه از جمله پاکستان، افغانستان و عمان باید زیاد شود چون اینگونه ارتباطات بسیار مهم است، تجارت باید به سرعت در استان توسعه پیدا کند همچنین موانع موجود بر سر راه تجارت باید برداشته شود.