سرهنگ مهدی فرازپور اظهار داشت: ایام ماه مبارک رمضان فرصتی در اختیار مجرمان سایبری قرار داده است تا با سوءاستفاده از نیات پاک روزه داران، اعمال مجرمانه خود را عملی کنند.
وی افزود: یکی از اقدامات مجرمانه این افراد طراحی اپلیکیشنهای جعلی قرآن و ادعیه است که برخی از آنها آلوده به بدافزار بوده و به محض دانلود، به سیستم قربانی نفوذ کرده و به دنبال سرقت اطلاعات است، بنابراین شهروندان باید نسبت به دریافت فایلها از منابع مختلف دقت لازم را داشته باشند.
رئیس پلیس فتای استان ادامه داد: برخی از نرم افزارها در هنگام نصب از کاربر درخواست میکنند تا برخی از مجوزها (از قبیل دسترسی به دفترچه تلفن، پیامکها، تماسهای تلفنی و…) را به نرمافزار بدهد که با کمی دقت میتوان متوجه شد که این مجوزها هیچ ارتباطی به نوع فعالیت نرمافزار ندارند، بنابراین از نصب این گونه نرمافزارها خودداری کنید.
این مقام انتظامی اضافه کرد: شگرد دیگر مجرمان سایبری به گونهای است که به بهانه فروش یا معرفی لینک دانلود اپلیکیشن و دریافت مبالغ معمولاً ناچیز کاربران را به درگاههای جعلی پرداخت هدایت و اطلاعات کارت بانکی آنها را سرقت میکنند.
سرهنگ فرازپور در پایان خاطر نشان کرد: بهترین راه برای گرفتار نشدن در دام مجرمان سایبری دانلود یا خرید اپلیکیشنهای قرآن و ادعیه از سایتهای شناخته شده و منابع معتبر است، همچنین شهروندان میتوانند در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی موضوع را از طریق نشانی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی با ما در میان بگذارند.