فلاح مدیرکل دفتر سلامت و توانمندسازی بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حوزه درمان جانبازان و خانواده شهدا عمدتاً چند مسیر پیگیری میشود که یکی از آنها پیشگیری از ایجاد علائم بالینی و بیماریهای پیشرفته است که برای این موضوع مراقبین خانواده شهدا و کسانی که همراه جانبازان هستند تحت آموزشهای لازم قرار میگیرند.
وی افزود: اقدام دیگر پایش سلامت است به این صورت که پزشک عمومی به صورت یک ماه درمیان یا ماهیانه و در برخی مواردی به صورت هفتگی به منزل خانواده شهدا مراجعه و مسیر درمان در منزل را پیگیری میکند.
فلاح گفت:گروههای خاص ایثارگری مانند جانبازان شیمیایی، جانبازان نخاعی و افرادی که در پایش اولیه درگیر بیماری خاص هستند پایش تخصصی انجام میشود که در ۳۲ استان کشور حدود ۱۴ هزار نفر تحت پوشش پایش تخصصی قرار گرفتند.
وی اظهار کرد: موضوع دیگر حوزه درمان است که تقریباً همه شهرستانهای کشور بیمارستانها و مراکز درمانی به بیمه پایه و تکمیلی متصل هستند و در بیمارستانهای فوق تخصصی و تخصصی بنیاد شهید درمان انجام میشود.
فلاح گفت: بر اساس دستوری که داده شد جانبازان و خانواده شهدا در هر بیمارستانی که بستری شدند باید خدمات را به صورت ویژه دریافت کنند که مقدمات این کار انجام شده و تقریباً در ۳۰ مرکز استان کشور از این خدمات استفاده میشود.
وی گفت: در ارائه خدمات درمانی به جانبازان درصد ملاک نیست و خانواده شهدا اعم از فرزند شهید، مادر و پدر شهید و همسر شهید یعنی افرادی که تحت کفالت بیمه تکمیلی بنیاد شهید هستند هیچ محدودیتی برای استفاده از خدمات درمانی ندارند.
فلاح در خصوص تامین دارو برای جامعه هدف بنیاد شهید گفت: در زمینه تامین داروهای تولید داخل برای جامعه هدف بنیاد شهید هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: با توجه به ضرورت درمان و مشکلات جسمی جانبازان عموماً نیاز است داروهایی با برندهای خارجی استفاده شود که این امکان فراهم شده تا از طریق هلال احمر و شرکتهای زیرمجموعه آن داروهای مورد نیاز را تهیه و توزیع کنیم.
وی گفت: مشکلی در زمینه توزیع دارو برای جامعه هدف بنیاد شهید وجود ندارد مگر به صورت موردی که آن هم حل میشود.