پس از آنکه آمریکا به عنوان بزرگترین حامی جنایات رژیم صهیونیستی در نسل کشی فلسطینیان ۳ بار قطعنامههای شورای امنیت برای استقرار آتش بس در غزه را رد کرد، پیش نویس قطعنامه واشنگتن نیز از سوی چین و روسیه وتو شد تا بار دیگر اختلافات میان اعضاء در این شورا خود را نشان دهد. اکنون ده کشور عضو شورای امنیت به دنبال تصویب قطعنامهای برای استقرار آتش بس در این باریکه هستند؛ موضوعی که با چالشهای جدید میان اعضاء مواجه شده است.
شبکه الجزیره در گزارشی در این باره نوشت: پیش نویس قطعنامه جدید که از سوی ۱۰ عضو شورای امنیت شامل الجزایر، اکوادور، گویان، ژاپن، مالت، موزامبیک، کره جنوبی، سیرالئون، اسلوونی و سوئیس مطرح شده شامل بندهایی است که خواهان استقرار آتش بس فوری در غزه است. با این حال، شکاف میان اعضای دائم شورای امنیت درباره غزه وجود دارد.
بند نخست این پیش نویس خواهان آتش بس موقت در ماه مبارک رمضان و پایبندی تمامی طرفین به این آتش بس شده است تا در نهایت منجر به استقرار یک آتش بس دائمی در این باریکه شود.
درباره اسرای صهیونیست در بند حماس نیز، این پیش نویس خواستار آزادی بدون قید و شرط و فوری تمامی اسرای اسرائیلی شده است.
اطمینان از ارسال بدون مزاحمت و گسترده کمکهای بشردوستانه به غزه برای جلوگیری از بروز قحطی در این باریکه، از دیگر مواردی است که در این پیش نویس به آن پرداخته شده است. ۱۰ کشور عضو شورای امنیت خواستار پایبندی تمامی طرفها به قوانین بین المللی بشردوستانه در این جنگ شدهاند.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد با تقدیر از زحمات ۱۰ کشور عضو شورای امنیت در تهیه این پیش نویس، تاکید کرد که استقرار آتش بس و ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه در قطعنامه جدید مشروط به آزادی اسرای اسرائیلی از بند حماس نشده است.
قرار است تا ساعاتی دیگر رای گیری درباره این پیش نویس به انجام برسد. پیشتر چین و روسیه از موافقت خود با تصویب این قطعنامه خبر داده بودند. با این حال، هنوز مقامات آمریکایی با قطعیت درباره این موضوع سخن نگفتهاند و این امکان وجود دارد به مانند پیش نویس قطعنامه نخست درباره جنگ غزه که واشنگتن در دقیقه آخر تصمیم به وتوی آن گرفت، این اتفاق دوباره تکرار شود.