عباس صدریانفر در خصوص آخرین وضعیت سدهای استان خوزستان اظهار داشت: بعد از بارندگی در ۲۹ ماه آبان سال گذشته عملا ما بارندگی مؤثری در حوزههای آبریز نداشتیم که نگرانیهای برای مردم و کشاورزان ایجاد شد.
وی در ادامه افزود: با مدیریت خوبی که در سال گذشته اتفاق افتاد حدود ۹۷ درصد مخازن را آبگیری کردیم که همین امر به داد ما رسید و توانستیم خودمان را به بارندگیهای اخیر برسانیم.
صدریان با بیان اینکه در هفته اول فروردین ماه شاهد دو سامانه بارشی به حوزههای آبریز منتهی به استان بودیم که استان را تحت تأثیر قرار داد، گفت: سامانه اول در اول فروردین و سامانه دوم، پنج و ششم فروردین بود. باتوجه به پیش بینیهایی که شده بود آمادگیهای لازم برای مدیریت سیلاب در سطح استان انجام شد.
وی در ادامه بیان کرد: در سدها ما مجموعه افزایش حجمی که دربارشهای اخیر اتفاق افتاد تا ساعت ۱۸ روز گذشته به یک میلیارد و هشتصد و بیست و سه میلیون و متر معکب رسید، که ترتیب آن در سد کارون هشتصد و هشتاد و نه میلیون مترمعکب، دز چهارصد و هشتادمیلیون، کرخه دویست و ششصد و پنج، مارون صد و شصت و سه و جره بیست و شش میلیون که درمجموعه یک میلیارد و هشتصد و بیست و سه میلیون متر مکعب است.
صدریان ادامه داد و گفت: ظرفیت مخازن ما با احتساب سد کارون ۴ که (بیست و یک میلیارد و چهارصد میلیون مترکعب است)، و هم اکنون با احتساب بارشهای اخیر سیزده میلیارد و ششصد و بیست و هشت میلیون مترمکعب، معادل ۶۴ درصد مخازن ما پر است و نیز حجم مخازن خالی ما حدود هفت میلیارد و هفتصد و شصت و شش میلیون متر مکعب است.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: رودخانههای میانی ما در پایان سردشت فعال شده اند. رود دشت بزرگ هفتصد و پنجاه مترمکعب در ثانیه رسیده است. دبی ما در سد دز پیک سه هزار مترمکعب بر ثانیه را داشتیم که احتمال دارد در روزها آتی از سد دز مقداری خروجی را افزایش بدهیم تا مدیریت سیلاب داشته باشیم.
منبع: تسنیم