وقوع سیل در اسفندماه ۱۴۰۲ در جنوب سیستان و بلوچستان که باعث خسارت به زیرساختها راهها و روستاها شده بود که سیل کمکهای مردمی، سپاه و بسیج و دستگاههای خدماترسان در ساعات ابتدایی وقوع سیل به کمک مردم منطقه آمدند و با امدادرسانی بهموقع از بروز خسارتهای جانی جلوگیری شد.
و کمکهای غذایی و گرمایشی توسط گروههای مردمی، بسیج و سپاه و سایر ارگانها و گروههای جهادی از سراسر کشور به مردم سیلزده رسید.
با فروکش کردند سیل و مساعد شدن شرایط نیز دستگاههای خدماترسان و گروههای جهادی در تلاش برای بازسازی و ترمیم مناطق سیلزده در جنوب سیستان و بلوچستان هستند.
به گفته مبارکی، مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای جنوب سیستان و بلوچستان، راهداران جنوب استان با مساعد شدن شرایط با ۱۷ پیمانکار در ۱۷ جبهه مشغول ترمیم جادههای خسارتدیده شده هستند.
وی بیان کرد: پیمانکاران در حوزههای مختلف و در هر ۱۳ شهرستان جنوب استان ترمیم بغلبندی و آب بردگی جادهها و راههای ارتباطی هستند.
همچنین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز باتوجهبه خسارتهای وارده به منازل مسکونی در روستاها در تلاش برای تکمیل و ترمیم خانههای مردم هستند.
لک زایی قائممقام آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه در سیل اخیر خطوط آبرسانی دچار شکستگی و خسارت شده بود بیان کرد: تمامی خطوط آبرسانی که بر اثر سیل دچار شکستگی و آسیب شده بود ترمیم و آب لولهکشی در تمامی روستاها پایدار است.
وی افزود: تمامی نقاط حادثهخیز که ۵۳۰ روستا تحت تنش سیل قرار گرفته بودند در حال حاضر مرتفع شده است.
همچنین بر اثر سیل اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان ۳۶۸ مدرسه خسارت و آسیب دیدند که تلاش برای تجهیز و بازسازی آنها در چند مرحله آغاز شده است.
به گفته حمیدرضا خانمحمدی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، در مرحله اول ارسال تجهیزات که در اسفندماه سال گذشته انجام شد بیش از ۳ میلیارد تومان تجهیزات در بین مدارس استان توزیع شد.
وی ادامه داد: مرحله دوم ارسال تجهیزات با اعتباری بیش از ۱۰ میلیارد تومان به مناطق آسیبدیده از سیل با نام شهدای دانشآموز به دانشآموزان مناطق آسیبدیده از سیل هدیه شد.
خانمحمدی نیز از ارسال مرحله سوم تجهیزات به مناطق در مردادماه سال جاری خبر داد و تصریح کرد: تجهیزات تکمیلی باهدف مرتفعسازی مشکلات و کمبودها برای آغاز سال تحصیلی جدید در مهرماه پیشرو خواهد بود و امیدواریم با حمایتهای دولت مردمی و کمک خیرین عزیز و همیشه همراه مسئلهآموزش و پرورش و موضوع تجهیزات را بتوانیم بهسرعت حل نماییم.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور خاطرنشان کرد: در مجموع ۳۶۸ مدرسه در سیل اسفندماه دچار آسیب شدهاند و در سه حوزه برای ایجاد شرایط مطلوب برای تحصیل دانشآموزان برنامهریزی انجام شده که شامل تکمیل پروژههای با پیشرفت فیزیکی بالا، بحث تعمیرات مدارس و تأمین تجهیزات است که در بحث تکمیل پروژهها بیش از ۶۰ کلاس درس طی یک ماه آینده در این استان تکمیل، تجهیز و در اختیار دانشآموزان قرار خواهد گرفت.