در حال حاضر حدود هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع حریم شهر تهران است که شهرداری تلاش میکند این رقم را به هزار و ۷۰۰ کیلومتر مربع برساند.
باتوجه به اینکه از محدوده حریم با عنوان تنفسگاه شهر یاد میشود در واقع میراثی برای آیندگان است که ضرورت صیانت از حریم را دو چندان میکند.
در سالهای گذشته این موضوع مورد توجه قرار نگرفته و موجب شده افرادی از این موضوع سوء استفاده کنند و اقدام به ساختوسازهای غیرمجاز کردند.
مقابله و تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز اقدام خوب مدیریت شهری بود که در سال گذشته به صورت جدی انجام شد و حدود ۱۹۹ هزار متر از تخلفات صورت گرفته در حریم شهر تهران تخریب شدند.
اواخر سال گذشته خبر رسید که برای صیانت از حریم تهران و نیروهای شهرداری لباس های نیروهای شرکت شهربان و حریم بان که وظیفه مقابله با تخلفات در حریم را برعهده دارند مجهز به دوربین البسه شده که برای اطلاع از جزئیات این موضوع با مسعود رنجبریان مدیرعامل شرکت شهربان و حریمبان شهرداری تهران گفت و گو کردیم.
مسعود رنجبریان مدیرعامل شرکت شهربان و حریمبان شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: حدود ۴۵۰ اکیپ نیروهای شهربان و حریم بان در شهر تهران فعال هستند که شامل یک راننده، یک سر اکیپ و یک نیروی اجرایی است.
وی افزود: این اکیپها که به وسیله خودروی دو کابین جابهجا میشوند و مجهز شدند به دوربین خودرویی تا بتوانند قسمت روبرو، پشت و جانب راست و چپ را به صورت تصویری برداشت کنند.
رنجبریان گفت گفت: دو نیرو در اکیپ هم مجهز به دوربین هستند به این صورت که دوربین سر اکیپ به صورت آنلاین و نیروی اجرایی به صورت افلاین کار برداشت را انجام میدهد.
مدیرعامل شرکت شهربان و حریمبان شهرداری تهران گفت: این کار در حال حاضر به صورت آزمایشی در دو منطقه ۱۴ و ۲۱ تهران فعال است و قرار شده تا پایان فروردین ماه این کار به صورت رسمی عملیاتی شود، اما در مرحله آزمایشی خروجی کار به کارگروه مشخص شده منتقل میشود.
وی اظهار کرد: کارگروه مورد نظر بررسیهای لازم را انجام میدهند و امیدواریم در سال ۱۴۰۳ تمام اکیپهای شهر تهران به دوربین البسه مجهز شوند.
رنجبریان با بیام اینکه مقابله با ساخت و ساز غیر مجاز در حریم تهران بسیار اهمیت دارد گفت: برای صیانت از این موضوع به سمت هوشمندسازی رفتیم و استنباط ما این است اگر هوشمندسازی به صورت کامل انجام شود سطح تخلفات در حریم شهر تهران به شدت کاهش پیدا میکند.