تمز واتر امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که سهامدارانش از پرداخت نخستین قسط این مبلغ حیاتی، که قرار بود سه روز دیگر (۱۲ فروردین) پرداخت شود به دلیل آنچه ناتوانی شرکت برای احراز شرایط دریافت کمک نامیده شده، منصرف شدهاند.
به گفته ناظران این تصمیم میتواند غول توزیع آب در انگلیس را ورشکست کند و در آن صورت دولت ناگزیر خواهد شد تا با تزریق پول مالیاتدهندگان، این شرکت را سرپا نگهدارد.
کریس وستون مدیرعامل تمز واتر امروز در گفتگو با شبکه رادیویی بیبیسی چهار هشدار داد که اگر تا سال آینده میلادی، مشکل مالی شرکت حل نشود، ورشکست خواهد شد. وی در عین حال به ۱۵ میلیون مشترک شرکت که با نگرانی اخبار را دنبال میکنند، اطمینان داد که فعالیت تمز واتر متوقف نخواهد شد.
این شرکت انگلیسی طی سالهای اخیر به دلیل سوء مدیریت تحت فشار قرار گرفته و بارها جریمه شده است. ۲ سال پیش تمز واتر به دلیل رسوایی نشت فاضلاب چهار میلیون پوند و ۱۱ میلیون پوند دیگر هم به دلیل شارژ بیش از حد مشتریان جریمه شد.
تمز واتر بزرگترین شرکت آب انگلیس است که در سال ۱۹۸۹ تاسیس شد. این شرکت با حدود ۱۵ میلیون مشترک (معادل ۲۵ درصد جمعیت انگلیس) روزانه ۲.۵ میلیارد لیتر آب آشامیدنی و ۴.۶ میلیارد لیتر فاضلاب را تصفیه میکند؛ اما زیرساختهای قدیمی آن بارها باعث نشتی و آلودگیهای مکرر در محیط زیست شده و به همین دلیل متحمل جریمههای سنگین شده است.
از طرفی این شرکت به دلیل توزیع بیرویه سود سهام و اعطای همزمان وام به سهامدارانش با بدهی سنگین ۱۴ میلیارد پوندی مواجه است. بسته اضطراری ۷۵۰ میلیون پوندی سهامداران قرار بود این شرکت را از مرز ورشکستگی نجات دهد، اما با تصمیم اخیر آنها، دورنمای حیات شرکت با ابهام مواجه شده است.
البته اوضاع نابسمان اقتصاد انگلیس نیز در تشدید وضعیت تمز واتر بیتاثیر نبوده است. انگلیس طبق گزارشی که امروز منتشر شد در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۳ به طور رسمی وارد دوره رکود اقتصادی شد و دوران پرتلاطمی را به لحاظ مشکلات مالی سپری میکند. این کشور طبق آمارها در جایگاه پایینترین اقتصاد گروه هفت قرار دارد و برگزیت سالانه ۱۰۰ میلیارد پوند به اقتصاد آن زیان میزند.
بسیاری از شرکتهای تجاری فعال در انگلیس در نتیجه برگزیت ورشکست شده یا به سایر کشورهای اروپایی نقل مکان کرده اند. ناظران معتقدند که ترمیم شوک ناشی از این پدیده دستکم یک دهه زمان میبرد.
منبع: ایرنا