رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی پی بی اس، برنامه هستهای ایران را «پیچیده» توصیف کرد و گفت این پیچیدگی نه فقط به دلیل افزایش غنیسازی اورانیوم، بلکه به دلیل کاهش ظرفیت بازرسی آژانس است.
به گزارش پی بی اس، گروسی ضمن درخواست برای افزایش بازرسیها مدعی شد: «ما در حال بازرسی هستیم، اما نه در سطوح و عمقی که باید به ما اجازه داده شود. من به همتایان ایرانی خود میگویم، ما میخواهیم تعامل داشته باشیم».
گروسی در ادامه به توافق برجام اشاره کرد و گفت: «این توافق اساسا کنار گذاشته شده و مانند پوستهای تو خالی است. در حال حاضر هیچ کس از مفاد آن پیروی نمیکند.... این توافق بر تعداد و نوع خاصی از فناوریها و ظرفیتها و قابلیتها مبتنی بود. اما این مربوط به ده سال پیش است». وی در ادامه اشاره کرد: «ایران اکنون سانتریفیوژهای بسیار سریعتر و کارآمدتری دارد. امکانات بیشتری برای تولید قطعات دارد و ایران ۲۰۲۴ دیگر ایران سال ۲۰۱۵ نیست».
گروسی در ادامه مجددا بر درخواست آژانس برای افزایش دسترسی بازرسان خود تاکید کرد و گفت اگر چنین دسترسی داده نشود، از ارائه تضمین برای صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران سر باز خواهد زد. او به رخدادی مشابه در عراق اشاره کرد و گفت: «اجازه بدهید مثالی بزنم. در اواخر دهه ۱۹۹۰، ۱۹۸۰، این اتفاق در عراق افتاد، جایی که آژانس و جهان معتقد بود که همه چیز درست است. اما بسیاری از اتفاقات بدون اطلاع بازرسان در حال رخ دادن بود. ما از آن تجربه درس گرفتیم و نمیخواهیم به آن برگردیم».
مجری برنامه در ادامه ادعاهایی در خصوص سلاحهای هستهای در ایران مطرح کرد، اما رئیس آژانس انرژی اتمی به صراحت گفت: «برخی تحلیلگران چنین چیزهایی میگویند، اما اول از همه، ایرانی که امروز ما در مورد آن صحبت میکنیم سلاح هستهای ندارد. اگر بخواهیم بیطرف صحبت کنیم، تهران در حال انباشت اورانیوم غنی شده با درصد بالا است و این چیزی است که توجه ما را جلب کرده است». گروسی در ادامه گفت سلاح هستهای سیستم پیچیدهای است و برای ساخت آن چیزهای دیگری به جز اورانیوم غنی شده نیز مورد نیاز است.
او اشاره کرد: «در وضعیتی هستیم که از ایران میخواهیم به همکاری کامل با آژانس بازگردد، اما سناریو سلاح هستهای مطرح نیست».
گفتنی است، ادعاهای گروسی در مورد اندک بودن دسترسی آژانس برای بازرسی در حالی مطرح میشود که محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران پیشتر اعلام کرد: «ایران ۱۰ برابر کشورهای دیگر تحت بازرسی قرار میگیرد». او که برای شرکت در شصت و هفتمین کنفرانس سالانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی به وین سفر کرده بود، در مصاحبه با الجزیره گفت: «حدود ۱۲۰ بازرس آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم اکنون مورد پذیرش و اعتماد ایران هستند و فعالیت جدی دارند. حال اگر تعداد کمی از آنها را رد کنیم، حقمان است».
آلمان از سال 1357 تاکنون از گروهک تروریستی ضد انقلاب و گروهک تروریستی منافقین حمایت کرده است و هنوز هم حمایت می کند و هم این گروه های تروریستی پناه داده است.
آلمان در جنگ تحمیلی هشت ساله همه جانبه از رژیم جنایتکار صدام دیکتاتور حمایت کرده است.
آنالنا بربوک، وزیر امورخارجه آلمان جنایتکار حق حرف زدن در باره غنی سازی ۸۴ درصد را ندارد.
مشکل برجام هم از سال 1394 تاکنون ثابت شده که دیگر از طریق مذاکرات وین وغیره حل نخواهد شد و حل نمی شود.
برای جاسوسی می آید