آیتالله سید احمد حسینی خراسانی بامداد دوشنبه در آیین احیای شب بیستویکم ماه رمضان در شبستان امام (ره) حرم حضرت معصومه (س) در قم طی سخنانی گفت: اگر قرار است ریشه مفاسد اخلاقی، فرهنگی، اداری، فکری و اقتصادی برچیده، و یک جامعه سامان یافته علوی ایجاد شود، تنها راهش، اصلاح مسئولان است.
عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه با تاکید بر اینکه مسئولان باید این را به عنوان یک دستورالعمل اسلامی و دینی بشنوند تصریح کرد: اصلاح جامعه جز با اصلاح مسئولان، کارگزاران، مدیران و دستاندرکاران دولت و حکومت امکان ندارد.
آیت الله حسینی خراسانی همچنین بیان کرد: اگر قرار است، مسئولان و کارگزاران اصلاح شوند باید مردم در مسیر درستی که انتخاب کردند، پایدار بمانند، مسئولان جز با حضور مطالبهگرانه ملت اصلاح نمیشوند.
عضو خبرگان رهبری با یادآوری اینکه مطالبهگری درست و معقول و منطقی و منصفانه مردم باعث اصلاح مسئولان میشود بیان کرد: مسئولی دید در تراز این ملت نیست، یا خود مردم او را کنار میگذارند و به آن رای نمیدهند و یا خودش اگر آدم فهمیدهای باشد، کنار میکِشد.
آیت الله حسینی خراسانی همچنین اضافه کرد: مردم از مسئولان رفع موانع پیشرفت و بهبود وضعیت فرهنگی، اخلاقی، اقتصادی جامعه را مطالبه میکنند، اگر توانایی پاسخگویی به مطالبهها را ندارند باید از میدان مدیریت کشور کنار بروند.
عضو فقهای شورای نگهبان عنوان کرد: مسئول در نظاماسلامی باید در تراز ملت مسلمان، و ملت مسلمان نیز باید در تراز اسلام باشد.
آیت الله حسینی خراسانی در بخش دیگری از سخنان خطاب به مسئولان نظاماسلامی گفت: ما قدردان خدمات و زحمتهای شما هستیم، و برای موفقیت شما دعا میکنیم، اما از شما بابت کمکاریها مطالبه میکنیم.
عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب سال جدید را به عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری کردهاند یادآور شد: اگر جهش و رونق تولید، اقتصاد مقاومتی، توسعه و پیشرفت میخواهیم باید مردم مشارکت کنند.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: تجربه ۴۵ ساله نشان داده که بدون مشارکت مردم، هیچ کاری پیش نمیرود، مطالبه ما از مسئولان محترم از میان برداشتن موانعی است که برای مشارکت مردم در رونق و جهش تولید وجود دارد.
آیت الله حسینی خراسانی همچنین عنوان کرد: متمولان محترم و سرمایهداران دارای حس ملی، انقلابی و ایمانی، مشارکت کنید، مردم آماده مشارکت هستند، از مردم مطالبه نداریم، مطالبه از مسئولان است که موانع مشارکت مردم را بردارند.
او در ادامه افزود: همانطور که جهاد، دفاع و مقاومت ما مردمی بود، پیش رفت، روز قدس و ۲۲ بهمن ما نیز مردمی است، شکوه دارد، برای تحقق رونق تولید و رفع مشکلهای معیشتی مردم هم باید اقتصاد مردمی باشد.
عضو فقهای شورای نگهبان با بیان این نکته که دولت برای مشارکت مردم باید ۲ کار را انجام دهد گفت: اول موانع را بردارند، و بعد نیز حمایت و هدایت و نظارت صورت گیرد نه اینکه رقابت کنند.
آیت الله حسینی خراسانی با بیان اینکه حضرت علی در نهج البلاغه به دولتمردان، کارگزاران و والیان امور واجب کرده که سطح زندگی خود را در معیشت و برخورداری از امکانات با سطح زندگی ضعیفترین افراد جامعه تنظیم کنند افزود: اگر زندگی مسئولان، کارگزاران، دولتمردان و مدیران ارشد، با زندگی ضعیفان جامعه تراز شد، فقر به خانوادههای فقیر فشار نمیآورد.
او گفت: فقر که فشار نیاورد، اعتراض نمیشود، کف خیابانها جمع نمیشوند و در نتیجه نظام نیز خطر نمیبیند.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: اگر این شد باید به ماندگاری حکومت امید داشت، و اگر اینچنین شد، اخلاق جامعه درست میشود، جوانها در مسیر قرار میگیرند، معضل حجاب و مشکلات فرهنگی نه ۱۰۰ درصد بلکه آن مقداری که مربوط به مشکلهای معیشتی است، حل خواهد شد.
آیت الله حسینی خراسانی همچنین فرمایش رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم را مورد اشاره قرار داد و گفت: شرط مشروعیت مقامهای حکومتی در نظاماسلامی طهارت اقتصادی است.
عضو فقهای شورای نگهبان بیان کرد: مسئولی که طهارت اقتصادی ندارد، حق قبول مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی را ندارد.
او اضافه کرد: اگر حتی ثروتی دارد که قانونی به دست آمده، حق ندارد در نظام جمهوری اسلامی در حد وزارت و نمایندگی و یا مسئولیت دیگر، مسئولیت قبول کند.
عضو فقهای شورای نگهبان با بیان اینکه اگر باور مسئولان این نباشد، مردم آنان را کنار خواهند گذاشت گفت: این نظام با اقتدار و با رهبریهای هوشمندانه رهبر دلسوز و حکیم و بصیر و شجاع و دلیر انقلاب پیش خواهد رفت.
عضو خبرگان رهبری در بخش دیگری سخنان با بیان این مطلب که توحید ناب توحیدی است که علی و خاندان علی به بشر آموزش دادهاند گفت: آن توحیدی که از غیر راه علی باشد.
عضو فقهای شورای نگهبان تاکید کرد: بندگی آن است که علی داشت، مثل علی بنده خدا باشیم، آن حضرت هم در محراب عبادت و هم در میدان جنگ بود، ما یا در محراب عبادتیم از میدان جنگ غافلیم و یا در میدان جنگیم، اهل محراب عبادت نیستیم.
آیت الله حسینی خراسانی گفت: حضرت علی در محراب عبادت میگرید، و در میدان جنگ نیز دشمن خدا را تعقیب میکند، و یتیمان را هیچ وقت فراموش نمیکند.
او دفاع از مظلوم و دشمنی با ظالم را وصیت دائمی و ترک نشدنی علیبنابیطالب به همه نسلها تا انقراض آدم عنوان کرد و گفت: امروز مظلوم، ملت فلسطین و غزه هستند، و هیچ جبار خوناشام و عاری از هر گونه عاطفه انسانی نیز جنایتکارتر از صهیونیستها نیست.
عضو خبرگان رهبری همچنین عنوان کرد: جمعه پایانی ماه رمضان و روز جهانی قدس، روز اعلام حمایت از مظلوم و ابراز نفرت و لعنت بر ظالم است.