در سال ۲۰۲۰ گوگل با شکایتی مواجه شد که در آن به ردیابی کاربران کروم حتی در حالت Incognito متهم شده بود. طی این شکایت، گوگل با تغییر متن توضیحات این حالت، دراینباره بیشتر شفافسازی کرد و با شاکی این پرونده که بهدنبال خسارت ۵ میلیارد دلاری بود، توافق کرد. حالا این شرکت موافقت کرده است که میلیاردها داده و تاریخچه جمعآوریشده کاربران در حالت Incognito را از بین ببرد.
براساس گزارش وال استریت ژورنال، گوگل قصد دارد برای حلوفصل یک دعوای قضایی که ادعا میکند این شرکت افراد را بدون اطلاع آنها ردیابی کرده است، مجموعهای از دادههای تاریخچه وب حدود ۱۳۶ میلیون کاربر کروم را حذف کند. در این دعوای حقوقی ادعا شده بود که گوگل بهدرستی کاربران را از انواع دادههای جمعآوریشده در حالت Incognito، ازجمله جزئیات مربوط به وبسایتهایی که مشاهده کردهاند، آگاه نکرده است.
رهگیری کاربران در حالت Incognito
گوگل پس از متهمشدن به گمراهی کاربران درباره حالت Incognito، وارد یک دعوای حقوقی شد. این اتهام بیان میکند که حالت Incognito بهدرستی توضیح نمیدهد که گوگل همچنان میتواند آنچه را که کاربر در کروم انجام میدهد، ببیند و تاریخچهای از آن ثبت کند. البته استدلالهای خوبی از هر دو طرف پرونده مطرح شده بود، اما در نهایت گوگل مجبور شد تغییراتی در این حالت ایجاد کند.
در این پرونده، با تعیین ارزش دادههایی که گوگل ذخیره کرده است، میزان خسارتی که این شرکت باید پرداخت کند حدود ۵ میلیارد دلار محاسبه شده است. همچنین این شرکت باید به دادههای جمعآوریشده در حالت Incognito از دسامبر ۲۰۲۳ (دیماه) و قبل از آن رسیدگی و آنها را حذف کند.
پیش از این «خوزه کاستاندا»، سخنگوی گوگل، در بیانیهای گفته بود این شرکت خوشحال است که این پرونده را حلوفصل میکند. به گفته او، گوگل هرگز از این دادهها برای شخصیسازی تعامل با کاربران استفاده نکرده است و به عبارتی، این دادههای فنی قدیمی را میتوان حذف کرد.
منبع: دیجیاتو