روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران اعلام کرد: همایش مدیریت تلفیقی تولید محصول برنج (ICM) باحضور محققان، کارشناسان کشاورزی و کشاورزان پیشرو در محمودآباد برگزار شد.
این همایش با حضور رعیت پناه مسوول پیگیری امور معاونت بهبود تولیدات گیاهی، بیگی سرپرست مدیریت حفظ نباتات، رمضانی مسؤول پیگیری زراعت برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران، صالحی فر مسؤول غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران، خسروی رییس معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور، رستمی متخصص بیماریهای گیاهی مرکز تحقیقات برنج کشور، مدیران، معاونین فنی و کارشناسان پهنه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها، کشاورزان پیشرو و مددکاران ترویجی شهرستانها در مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز (کاپیک) محمودآباد برگزار شد.
هدف از این روش در تولید محصول برنج، بهینهسازی عملکرد محصول در عین به حداقل رساندن اثرات منفی بر محیط زیست و سلامت انسان است و نگاهی جامع به مدیریت محصول دارد.
حاصلخیزی خاک، مدیریت آفات و بیماریها، مدیریت آب، تناوب زراعی، کنترل علفهای هرز و استفاده از نهادههای کشاورزی مناسب از جمله موارد مورد توجه در ICM است و استقرار این سیستم با توجه به کنترل و پایش موثر همه فرآیندهای تولید انجام میشود.
در راستای اجرای برنامههای راهبردی امنیت غذایی و ارتقاء کمی و کیفی بهرهوری تولید محصول استراتژیک برنج و تولید غذای سالم و پایداری حفظ تنوع زیستی در زیستبوم شالیزارهای مازندران، امسال در ۳۰۰۰ هکتار شالیزار مازندران، تولید برنج به روش ICM انجام میشود.