علیرضا خزائلی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین گفت: روزهای پایانی سال گذشته پرونده ثبت جهانی "قلعه الموت" معروف به حسن صباح تکمیل شده و پس از ترجمه به زبان انگلیسی در قالب پیکربندی یونسکو تدوین شده است.
خزائلی اضافه کرد: جمهوری اسلامی سالانه یک سهمیه دارد که آثار تاریخی خود را برای تایید یونسکو معرفی کند که انتظار داریم تا تیرماه سال جاری این پرونده برای بررسی و تایید نهایی ارسال شود.
وی به اقدامات پس از ثبت جهانی کاروانسرای سعد السلطنه پرداخت و اضافه کرد: هنگامی که یک اثر تاریخی در فهرست آثار جهانی قرار میگیرد، بزرگترین تبلیغ محسوب میشود، چون تمام تورهای گردشگری بین المللی به دنبال انتخاب مکانهایی هستند که ثبت جهانی شده باشند.
این مسئول بیان کرد: طی سالهای گذشته یک قطار گردشگری قرار بود از غرب کشور تا جنوب راه اندازی شود تا از جاذبههای گردشگری مسیر بازدید به عمل آید، این کاروان گردشگری در استان همجوار قزوین، یعنی زنجان توقف داشت، اما در قزوین توقف نکرد، دلیل آن هم ثبت جهانی گنبد سلطانیه در آن استان بوده است.
خزائلی تاکید کرد: امروز کاروانسرای سعد السلطنه مربوط به یک مکان جغرافیایی کوچک نیست و متعلق به تمام جهانیان است، به همین منظور این مکان نیازمند توجهات ویژه از سوی سازمانهای بین المللی است.
وی ادامه داد: تلاش ما این بوده که بهره برداریها در حوزه صنایع دستی، سوغات و همچنین فضاهای اقامتی در مجموعه سرای سعدالسلطنه افزایش یابد، بر همین اساس در چهار حیاط این مجموعه عملیات مرمت را آغاز کرده ایم تا سریعتر حیاط قهرمانی با کاربری اقامتی، حیاط بهشتیان با کاربری پذیرایی، حمام رضوی و سعدی با کاربری گردشگری از نظر سخت افزاری آماده شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین به برگزاری آیین پنجاه بدر قزوین هم اشاره کرد و گفت: خوشبختانه طی ۲ تا سه سال گذشته توجه ویژهای از سوی مدیریت عالی استان برای برگزاری هر چه باشکوه این مراسم صورت گرفته و سال گذشته هم توانستیم در این رابطه بازتابهای خوب کشوری را داشته باشیم.
خزائلی بیان کرد: تبلیغات برگزاری مراسم پنجاه بدر سال گذشته در دولتخانه صفوی برگزار گردید و قرار شد تا ۱۹ اردیبهشت ماه امسال بتوانیم آیین سنتی باشکوه، پرمخاطب و پر جاذبهای را در این رابطه برگزار کنیم.
وی اضافه کرد: یکی از ویژگیهای استان قزوین معبر بودن آن در طول تاریخ است، ما در حال حاضر بهترین مجتمعهای خدمات رفاهی را در طول مسیرهای ارتباطی داریم که از این ظرفیت نیز بایستی استفادههای بهینه شده و در این سالها اجازه ندادیم که سوغات و کالاهای دیگر شهرها در آن فروخته شود.