ابراهیم شکیبا با بیان اینکه قارچ ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند ولی همه آنها خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناک هستند، گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل بهار و مهیا شدن شرایط جهت رویش قارچ های وحشی در طبیعت و امکان مصرف توسط مردم، قارچ ها در طبیعت به فراوانی یافت می شوند و معمولا اشتباه در تشخیص قارچ های خوراکی خودرو با قارچ های سمی باعث مسمومیت های قارچی می شود.
وی با اشاره به اینکه مردم نمیتوانند از روی ظاهر قارچ یا مزه آن بگویید کدام قارچ وحشی خوراکی و کدام قارچ سمی است و هیچ راهی هم وجود ندارد تا از آن طریق از خوراکی بودن قارچ اطمینان حاصل کنیم و تنها آزمایشگاه می تواند خوراکی بودن آنها را تأیید کند، گفت: شرایط جغرافیایی استان کرمانشاه ایجاب می کند در سال هایی که شاهد بارش باران و رعد و برق های بهاری باشیم با برخی از مسمومیت های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچهای خودرو سمی روبرو میشویم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه علائم زودرس شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق و گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری را از علائم مسمومیت با قارچ عنوان کرد که معمولاً ۴ تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن قارچ ظاهر می شود و تصریح کرد: علائم دیررس نیز شامل علائم مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیبهای مغزی است که ممکن است طی روزها یا هفته ها بعد ظاهر شود .