محمد احمدی گفت: آش کشکک یکی از غذاهای سنتی خوشمزه خاص مردم نهاوند است که پخت آن نیز درحال حاضر رایج بوده؛ اگرچه در گذشته رونق آن بیشتر از حال حاضر بود.
او تصریح کرد: مواد تشکیل دهنده این غذای خوشمزه و مقوی نهاوند که در زمستانهای سرد درست میشود شامل لوبیای قرمز، بلغور گندم که به زبان محلی (پلته) گفته میشد، شیره انگور یا عسل، شکر با دارچین و روغن حیوانی است که در گذشته اغلب با دیگ زودپز و روی آتش کرسی درست میشد.
احمدی گفت: برای ثبت این اثر ناملموس مستندات لازم تهیه و به مراجع بالاتر ارسال شده که کار ثبت آن در فهرست آثار ملی در اوایل سال جاری عملی خواهد شد.
او افزود: بهمنظور ثبت غذاهای خاص در نهاوند تاکنون چند غذای دیگر از جمله آش ورکواز و آش بادمجان به همراه چند اثر ناملموس فرهنگی دیگر مانند کلوا، خمیر صنل، مهارت قالی عشوند و گویش نهاوندی در فهرست آثار ملی ناملموس ثبت شده است.
رئیس میراث فرهنگی شهرستان نهاوند گفت: تاکنون در مجموع ۱۱۵ اثر تاریخی و طبیعی شهرستان نهاوند در فهرست میراث فرهنگی و آثار ملی کشور به ثبت رسیده که هفت اثر آن مانند سرابهای طبیعی بوده و ۱۰۸ اثر دیگر شامل پُلها، خانهها، تپهها و سایر اماکن فرهنگی جزء آثار تاریخی است.