مصیب محبی رئیس سازمان نظام صنفی رایانه کرمانشاه ابتدا گریزی به تاریخچه سازمان نظام صنفی رایانهای (نصر) در کشور و کرمانشاه زد و گفت : این سازمان که متولی بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور است، بر اساس مصوبه قانونی از مجلس شورای اسلامی و هیات وزیران وقت در سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را آغاز کرد و هدف اصلی آن حمایت از پدیدآورندگان نرم افزار و فعالین حوزه IT و شرکتهای این حوزه است.
وی از تشکیل سازمان نظام صنفی رایانهای کرمانشاه در سال ۱۳۹۰ خبر داد و گفت: حدود ۴۰۰ فرد، شرکت و فروشگاه عضو این سازمان هستند.
محبی سپس از ظرفیت خوب کرمانشاه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات یاد کرد و ادامه داد: این پتانسیل را داریم که کرمانشاه را به هاب غرب کشور در حوزه IT تبدیل کنیم، اما قطعا به همراهی و حمایت بیشتر مسئولین نیاز داریم.
وی اظهار کرد: اکنون شرکتها و افرادی داریم که نه تنها در سطح استان خوش درخشیده اند، بلکه در سطح ملی نیز در حوزههای مختلف از جمله مخابرات، سخت افزار و... به خوبی کار میکنند.
رئیس سازمان نصر کرمانشاه از ظرفیت صادرات خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات برای کرمانشاه بواسطه همجواری با عراق نیز یاد کرد که میتواند به عنوان یک شاخه مهم از صادرات خدمات فنی و مهندسی، ارزآوری و ارزش افزوده فراوانی به همراه داشته باشد.
محبی اضافه کرد: اگرچه برخی شرکتها به صورت جزئی اقدامات محدودی را در زمینه ارائه خدمات IT در کشورهای دیگر انجام داده اند، اما این روند باید منسجم باشد و تقویت شود.
وی با بیان اینکه در استان گلایههایی نیز از عدم استفاده از ظرفیت افراد و شرکتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات وجود دارد، افزود: با توجه به اینکه همه دستگاهها موظفند مناقصات خود را در بستر سامانه «ستاد» برگزار کنند و این سامانه محدودیتی برای شرکت از سایر استانها ندارد، گاهی شرکتهایی که قیمت پایینتر میدهند برنده میشوند، بدون اینکه بومی بودن آنها مورد توجه قرار گیرد.
محبی گفت: مواردی داشتیم که برای یک مناقصه یک میلیاردی و با شرایط برابر، برای ۲۰ میلیون تومان قیمت کمتر کار به یک غیربومی واگذار شده است.
رئیس سازمان نصر کرمانشاه با بیان اینکه این کار برای پروژهها و خریدهای کلان خود را بیشتر نشان میدهد، افزود: شرکتهای تهران که خود تولیدکننده و یا واردکننده مستقیم هستند قطعا میتوانند با قیمت کمتری در مناقصات شرکت کنند.
وی با بیان اینکه برخی ادارات و دستگاهها هم هستند که از شرکتها و افراد بومی حمایت میکنند، خاطرنشان کرد: طی توافقی که با ادارات و خصوصا اداره کل امور اقتصاد و دارایی از طریق ذی حسابان داشتیم، مقرر شد به پشتوانه مصوبه قانونی که داریم هرگونه پرداخت، عقد قرارداد و... برای خدمات حوزه IT صرفا برای افراد و شرکتهایی باشد که مجوز سازمان نصر کرمانشاه را دارند.
رئیس سازمان نصر کرمانشاه افزود: کرمانشاه اولین استانی در کشور بوده که مصوبه سازمان بازرسی را در این خصوص اخذ کرده است.
محبی یکی از چالشهای مهم دیگری که فعالین حوزه IT اعم از افراد و شرکتها با آن مواجهند را سهم کم این بخش از پرداخت تسهیلات دانست و عنوان کرد: متاسفانه علی رغم اینکه فعالین این بخش برای توسعه کسب و کار نیازمند منابع مالی هستند، اما کمتر مورد توجه قرار میگیرند.
وی تاکید کرد: با پیگیریهای انجام شده، امسال توانستیم ۴۸۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره ۱۸ برای فعالین حوزه IT دریافت کنیم که برای اولین بار انجام شد و قرار است ۳۲۰ میلیارد ریال دیگر به این رقم اضافه شود.
به گفته رئیس سازمان نصر کرمانشاه، لازم است روند پرداخت تسهیلات به این بخش ادامه یابد، زیرا هم ارزش افزوده قابل توجهی را به همراه دارد و هم میتواند به کاهش نرخ بیکاری استان کمک کند.
مهیار جلیلیان بازرس سازمان نظام صنفی رایانه کرمانشاه نیز اشارهای به حساسیت ویژه فعالیت در حوزه IT خصوصا بلحاظ امنیت آن داشت و ادامه داد: از همین رو سازمان نظام صنفی رایانه تنها سازمان بخش خصوصی است که حراست دارد.
وی با اشاره به اینکه از بین اعضای هیات مدیره نظام صنفی رایانهای استانها (که در کرمانشاه ۱۳ نفر هستند) یک شورای مرکزی برای تصمیم گیری در سازمان نظام صنفی رایانه کشور تشکیل میشود که ۲۵ عضو اصلی و علی البدل دارد، خاطرنشان کرد: از بین این افراد سه نفر از طریق انتخابات داخلی انتخاب و به ریاست جمهوری معرفی میشوند و از بین آنها به انتخاب رئیس جمهور یک نفر رئیس نظام صنفی رایانه کشور میشود.
محبی اظهار کرد: با توجه به حساسیتی که این نهاد خصوصی دارد، رئیس آن از طریق رئیس جمهور انتخاب میشود.
وی از فعالیت شورای انتظامی ذیل سازمان نظام صنفی رایانه خبر داد که متشکل از سه تا پنج عضو خبره و یک حقوق دان است و افزود: از طریق این شورا با هرگونه تخلف برخورد انضباطی و شبه قضایی صورت میگیرد .