فرزین رئیس کل بانک مرکزی گفت: نگرانیهایی در حال حاضر در بازار به وجود آمده و نرخ ارز تحت تاثیر یک سری عوامل بنیادی است. یکی از مهمترین عوامل نرخ رشد نقدینگی است چرا که باعث تورم میشود و روی نرخ ارز اثر گذار است.
او افزود: ما سال گذشته توانستیم نرخ رشد نقدینگی را به ۲۴.۳ درصد کاهش دهیم، به عبارتی پس از ۵ سال توانستیم نرخ رشد نقدینگی را به زیر ۲۵ درصد بیاوریم. عامل دومی که در مورد نرخ ارز مهم است، تراز تجاری کشور و میزان صادرات و واردات است. کل حجم تجارت سال گذشته حدودا به ۱۵۰ میلیارد دلار رسید و ۸۶ میلیارد دلار صادرات داشتیم و حدود ۶۶ میلیارد دلار واردات داشتیم. به معنای دیگر تراز تجاری کالایی ما ۲۰ میلیارد دلار مثبت است.
فرزین ادامه داد: مسئله سوم نرخ رشد کشور است. در بین ۳۰ کشوری که بالاترین میزان نرخ رشد را داشته اند، ایران رتبه دوم را دارد. یعنی بعد از هند بیشترین میزان رشد را در سال ۲۰۲۳ داشتیم؛ بنابراین از این جهت هم شرایط مناسبی داشتیم.
این مقام مسئول در مورد دلایل وضعیت فعلی نرخ ارز گفت: سال گذشته دو بازار برای کالاهای اساسی طراحی کردیم و قرار شد ارز کالاهای اساسی با نرخ ۲۸۵۰۰ تامین شود. در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۲ میلیارد دلار ارز ۲۸۵۰۰ تومانی بابت کالاهای اساسی کشور از جمله کالاهای کشاورزی و دارویی پرداخت شد. این سیاست را قصد داریم با همین روال در سال جاری اعمال کنیم. بازار دیگری به نام مرکز مبادله ایجاد کردیم و با نرخ ۳۸ هزار تومان نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان برای واردات دیگر کالاها پرداخت شد.
او افزود: با همین نرخ مرکز مبادله میزان ارز مسافرتی را دوبرابر کردیم. در واقع کاری به نرخ بازار آزاد نداریم. هر کس هر نیاز قانونی دارد میتواند در مرکز مبادله ارز خود را تامین کند. اینکه نرخ بازار غیررسمی ملاک قرارداده میشود و آن را به عنوان تلاطم مطرح میکنند، هیچ نیاز کالایی قانونی در کشور وجود ندارد که با نرخ ارز مرکز مبادله تامین شود. نرخ بازار آزاد برای کالاهای قاچاق و فرار سرمایه است و نرخ ارز رسمی کشور نیست؛ و قبلا هم اعلام کردیم که در آن مداخله میکنیم تا خیلی افزایش پیدا نکند.
فرزین گفت: این نرخ فعلی بسیار زودگذر است و به زودی کاهش پیدا میکند. ما آمادگی داریم تمام نیازهای قانونی کشور را با نرخهای مرکز مبادله تامین کنیم.
ای کاش داستان قصه پنیکیو واقعیت داشت با هر دروغی دماغ آدم بزرگ می شد،
دلار از 30 هزار رفت تا 62 هزار گفتند میاد پایین که پایین تر از 45 نیامد
دلار 45 رفت تا 53 دوباره گفتند توجیه اقتصادی نداره میاد پایین و کمتر از 49 نشد
دلار از 49 رفت تا 61 دوباره گفتند میاد پایین اما زیر 57 نیامد
دلار از 57 رفت تا 65 و دوباره میگن توجیه اقتصادی نداره میاد پایین
فعلا تا این لحظه زیر 60 نیامده
خب اگر این دلار آزاد و این قیمت ها رو قبول ندارید به قول خودتان کالای وارداتی قانونی هم با دلار 40 هزاریه سوال پیش میاد که خودرو گوشت دارو طلا سکه و.......... رو با کدوم قیمت دلاری به مردم توی سامانه های دولتی می فروشید!؟
خودروی 10 هزار دلاری با دلار 40 هزاری حتی با 200 درصد سودش قیمتش باید بشه یک میلیارد دویست نه اینکه توی سامانه قیمت بخوره یک میلیارد هشتصد!!!
پس چرا توی سامانه سکه رو با همین دلار 40 هزاری نمی فروشید ؟؟
طلا رو که با دلار 40 هزاری وارد کردید 10 هزار تومان هم سود دوستان تجار در هر دلار
با دلار 50 هزاری و انس 2330 دلار قیمت فروش سکه در سامانه باید 30 میلیون باشه
طلا و ضرب و تولید سکه و فروش همه همه که توسط بانک داره انجام میشه لابد اینم کار دوستان دلاله ؟
به نکته ای اشاره شد که صفر تا صد ان دست بانک مرکزیه
توی افغانستان هم اینجور بی در و پیکر نیست
لطفا تا میتوانید دلار و طلا بخرید حتما گرون میشه
صبح پا میشی ذخیره سهمیه بنزین حذف شده صبح پا میشی میفهمی فلانی پشتش نماز جماعت برپا کردی فساد انجام داده!! صبح پا میشی میفهمی برای شیر خشک ارز اختصاص نداده شده باعث کمبود جیره بندی شده از اون طرف فلانی ها میلیاردی دلاری فساد انجام دادن
تلاش کن بفهمی
ببخشید وقتی ارز بی ضابطه بالا می رود حتی اگر پایین هم بیاد اون کارخانه و فروشنده محصول خودشون رو به قیمت بالا می دهند و دیگه کاهش نمی دهند.
خواهشاً این رو درک کنید وقتی ارز بالا می رود سیمان ۲ برابر و آهن ۲ برابر شده حالا ارز پایین هم بیاد اینها پایین نمی آید.
تو رو قرآن یه فکری به حال مصالح ساختمانی و گرانی بیش از حد اون بکنید.
بیچاره افرادی که به سخنان شما دلخوشند