علیرضا عسگریان معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در نشست خبری با اشاره به آغاز مرحله سوم طرح فجرانه گفت: بر اساس برنامهریزی انجام شده مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ از امروز آغاز و تا ۱۸ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.
وی افزود: افراد مشمول این طرح از دهک یک تا هفت میتوانند از اعتبار مضاعف (یارانه ۲۲۰ هزار تومانی) برای خرید ۱۱ قلم کالا استفاده کنند.
عسگریان ادامه داد: در ۲ مرحله گذشته از اجرای طرح فجرانه الکترونیک، استقبال قابل توجهی از این طرح شده و پیشبینی میشود که در مرحله سوم این استقبال بیش از دو مرحله گذشته باشد.
معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در مورد ادامهدار بودن طرح فجرانه گفت: دولت سیزدهم توجه ویژهای به موضوع امنیت غذایی داشته است و در ۳ بخش کودکان و مادران و عموم مردم (کالابرگ)، طرحهایی را اجرا کرده و قاعدتا پس از اتمام طرح فجرانه، بررسیهای لازم انجام و درخصوص ادامهدار بودن طرح تصمیمگیری میشود.
عسگریان با اشاره به اینکه دولت سیزدهم از زمان استقرار توجه ویژهای به سفره مردم، تغذیه و امنیت غذایی خانوادهها داشته است، تصریح کرد: به همین دلیل دولت بر این مسئله متمرکز شده است و ظرف کمتر از یک سال، زیرساختهای لازم در این بخش تهیه شده است به طوریکه یک شبکه ملی اعتبار در کشور شکل گرفته است و ۲۲۰ هزار فروشگاه و مغازه به این شبکه متصل هستند.
وی بیان کرد: در قالب این شبکه و ۲۲۰ هزار فروشگاه، ۱۰ هزار این فروشگاهها زنجیرهای، ۲ فروشگاه آن به صورت غیرحضوری و مجازی و بیش از ۴۰۰ مغازه و فروشگاه در شهرها و روستاها به این شبکه متصل شدهاند.
معاون وزیر رفاه با اشاره به برنامه کاربردی شما خاطرنشان کرد: خانوادهها میتوانند با نصب این برنامه از موقعیت فروشگاههای متصل به طرح کالابرگ الکترونیک مطلع شوند و این برنامه کاربردی فضای گفتگویی بین مجموعه رفاه، شرکت فارا و مخاطبین است.
عسگریان با بیان اینکه طرح امنیت غذایی از سوی دولت سیزدهم در ۳ بخش تعریف شده است، گفت: بخشی از این طرح مربوط به طرح امنیت غذایی کودکان و بخشی دیگر مربوط به طرح امنیت غذایی مادران و بخش بعدی مربوط به طرح کالابرگ الکترونیک است.
وی افزود: طرح امنیت غذایی کودکان، برای کل کشور انجام میشود و تمام کودکان واجد شرایط از ۵ ماهگی تا ۵۹ ماهگی (۵ سالگی) از این طرح استفاده خواهند کرد.
معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در طرح امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال، اسامی این کودکان از طریق وزارت بهداشت به وزرات راه معرفی و در نهایت در قالب طرح امنیت غذایی کودکان قرار میگیرند.
عسگریان در ارتباط با پرداخت یارانه امنیت غذایی به کودکان اشاره شده تصریح کرد: کودکانی که در قالب دهک یک تا ۵ قرار دارند، ماهیانه مبلغ یک میلیون تومان و کودکانی که در قالب دهکهای ۶ و ۷ قرار دارند ماهیانه ۶۰۰ هزار تومان دریافت میکنند و این نکته حائز اهمیت است که این یارانه هیچ ارتباطی با یارانه نقدی ندارد و مجزا از هر یارانه و کالابرگی خواهد بود.
وی ادامه داد: در طرح امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال، ۱۶ قلم کالا پیشبینی شده است.
معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: بر اساس آمار و ارقام، پیشرفت و استقبال خانوادهها در طرح امنیت غذایی کودکان زیر ۵ سال ۸۰ درصد است که حتما ما باید این رقم را به صددرصد برسانیم که در حال گفتگو و رایزنی با خانوادهها برای مشارکت در این طرح هستیم.
عسگریان با بیان اینکه یارانه پرداختی (یک میلیون تومان و ۶۰۰ هزار تومان) برای کودکان در طرح امنیت غذایی خواستن برای خرید ۱۶ قلم کالا تعریف شده است، گفت: در صورتی که خانوادهها از این رقم برای خرید سایر کالاها استفاده کنند، شناسنایی میشوند و در مرحله اول از آنها درخواست میشود که از این رقم برای خرید ۱۶ قلم کالا استفاده کنند و در ادامه در صورت عدم خرید ۱۶ قلم کالا اقدامات دیگر انجام میشود.
وی ادامه داد: طرح دیگری که در حال حاضر در ۸ استان انجام میشود به طرح یسنا مربوط است که این طرح نیز برای مادران است که در قالب این طرح ماهیانه ۴۰۰ هزار تومان به حساب مادران مشمول واریز میشود که بنا داریم در همین ماه، تعداد استانها را در قالب طرح یسنا افزایش بدهیم.
معاون وزیر رفاه به اجرای مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیک اشاره کرد و افزود: طی دو ماه گذشته از اجرای این طرح استقبال خوبی از سوی خانوادهها انجام شده و به جز روزهای اول اجرای این طرح دیگر ما طرحی را بویژه در مرحله دوم نداشتهایم و مغازهها و فروشگاهها نیز نسبت به اجرای این طرح توجیه شدهاند.
عسگریان ادامه داد: از امروز نیز مرحله سوم این طرح تا هجدهم اردیبهشتماه ادامه خواهد داشت و خانوادهها میتوانند در مرحله سوم همانند دو مرحله گذشته از اعتبار ۲۲۰ هزار تومانی برای خرید ۱۱ قلم کالا استفاده کنند.
وی بیان کرد: در قالب این طرح تاکنون ۹۸ میلیون بسته توزیع شده است به طوریکه گاهی در دولتهای قبل حتی برای توزیع ۱۰ میلیون بسته با مشکلات جدی روبرو میشدند.
معاون وزیر رفاه گفت: میزان آورده دولت در این طرح تقریبا ۱۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و آورده مردم ۶۷ هزار میلیارد تومان است. تقریبا ۲ میلیارد دلار ظرف ۲ ماهه گذشته خرید انجام شده است که این رقم حدود ۹۵ هزار میلیارد تومان است.
عسگریان ادامه داد: حجم خرید صورت گرفته طی دو ماه گذشته در قالب طرح فجرانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن بوده است و پیشبینی میشود استقبال مردم در مرحله سوم طرح فجرانه با توجه به اتمام تعطیلات نوروزی، بیشتر باشد.
وی گفت: بر اساس برنامهریزی انجام شده ساعت ۱۲ شب با تمام فروشگاههای متصل به طرح، تسویه حساب میشود و آمار و ارقام مشارکت مردم و خانوادهها در این طرح به صورت آنلاین و بروز است.
معاون وزیر رفاه ادامه داد: در مرحله اول طرح کالابرگ میزان استقبال خانوادهها بیش از ۸۶ درصد بود بطوریکه در ۶ الی ۷ استان این آمار به صددرصد هم رسید و پایینترین مشارکت در استان نیز حدود ۸۰ درصد بوده است.
عسگریان در ارتباط با بیشترین مشارکت در دهکها بیان کرد: بیشترین مشارکت در دهک یک تا سه است که بیش از ۸۸ درصد این افراد در دهک یک تا ۳ در طرح مشارکت کردند به طوریکه میزان تراکنش در این طرح در یک روز برابر با ۶ ماه گذشته بوده است.
وی با اشاره به ارتقاء سامانه حمایت و برنامه کاربردی شما جهت دسترسی آسان و راحت خانوادهها گفت: در همین ارتباط برنامه کاربردی شما کدنویسی و بروز شد و ما همچنین توانستیم سرورهای سامانه حمایت را افزایش بدهیم و در حال حاضر سرعت دو برنامه قابل توجه است.
معاون وزیر رفاه ادامه داد: در صورتی که خانوادهها در اجرای این طرح با مشکلاتی روبرو شدند میتوانند از طریق تماس با سامانه ۱۲۴ موارد خود را مطرح و در این بخش نیز تعداد اپراتورها از ۳۰ نفر به ۱۲۰ نفر افزایش پیدا کرده است و میزان پشت نوبتی در شلوغترین ساعتها (۱۰ صبح تا ۱۳ و حوالی ساعت ۱۸) کمتر از ۶ دقیقه هستند و پشت نوبتیها کمتر از ۳ دقیقه است.
عسگریان تصریح کرد: در قالب طرح فجرانه حدود ۸۵ هزار میلیارد تومان وارد سفره مردم شد و یک خرید آسان برای خانوادهها شکل گرفت و همانطور که گفته شد ۶۰ میلیون نفر مخاطب طرح فجرانه بودند و هستند.
وی با اشاره به اینکه طرح فجرانه ظرف ۳ ماه توانست باعث استقبال خانوادهها از این طرح باشد، افزود: این طرح از موفقترین طرحها در کشور محسوب میشود و این درحالی است که همزمان با اجرای این طرح، دو طرح امنیت غذایی کودکان و یسنا نیز اجرا شده است.
معاون رفاهی و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه انشاءالله در سال ۱۴۰۳ تحت هر شرایطی و اتفاقی، بنا بر حفظ سبد غذایی مردم داریم، اظهار کرد: انشاءالله پس از اتمام طرح فجرانه در هجدهم اردیبهشتماه درباره ادامهدار بودن طرح به این شکل یا هر شکل دیگری تصمیمگیری خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه در طرح فجرانه خانوادهها باید ۱۱ قلم کالا را خریداری کنند، گفت: خانوادهها مبلغ ۵۲۰ هزار تومان را برای خرید اقلام خود پرداخت میکنند و از ۲۲۰ هزار تومان یارانه مضاعف بهره خواهند برد.
عسگریان درباره میزان اعتماد خانوادهها در طرح کالابرگ الکترونیک بیان کرد: بیش از ۹۰ درصد از خانوادهها به اجرای این طرح اعتماد کردهاند.
وی در خصوص بیشترین اقلام خریداری شده در طرح کالابرگ الکترونیکی گفت: حبوبات و لبنیات از جمله شیر، ماست و ماکارانی در رتبههایی هستند که بیشترین خرید را طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک به خود اختصاص داده است.
فجرانه من برای خود دولت
که بیشتر نیاز داره
لطفا کامل و بدون سانسور منتشر شود.
ضمنا فروشگاههای متصل گرونتر هم جنساشون رو درین طرح ب مردم میدن.
۱۰ درصد مردم هم استقبال نکردند.
بنظرم اول تا دهک ۳ ، شارش میشه