شبکه بلومبرگ نوشت که صنعت پهپادی جمهوری اسلامی ایران با پیشرفت‌های سال‌های گذشته توانسته است این کشور را به یک بازیگر منطقه‌ای که بهترین درک را از ظرفیت دفاعی هواپیما‌های بدون سرنشین دارد، تبدیل کند.

تارنمای بلومبرگ امروز در گزارشی به ده‌ها سال سابقه تولید و ساخت پهپاد در ایران پرداخت و نوشت که هم اکنون دستکم در پنج کشور، از آمریکای جنوبی گرفته تا آسیای مرکزی، پهپاد‌های ایرانی تولید می‌شوند و تعداد کشور‌هایی که از فناوری، کمک یا قطعات ایرانی در ساخت پهپاد استفاده می‌کنند به دستکم ۱۲ کشور رسیده است.

این گزارش افزود: خاستگاه صنعت تولید پهپاد در ایران داستان نوآوری یا مرگ است. از ۴۵ سال پیش و مواجهه حکومت انقلابی ایران با تحریم ها، خودکفایی به یک شیوه زندگی تبدیل شد.

اولین پهپاد‌های ساخت ایران در جریان جنگ ۸ ساله با عراق راهی زرادخانه‌ها شدند. در آن زمان آمریکا و عربستان سعودی تسلیحات و کمک مالی در اختیار صدام حسین قرار داده و ۲۵۰ هزار ایرانی در جریان جنگ جان باختند. ایران خم به ابرو نیاورد و یک اکوسیستم تولید پهپاد متشکل از دانشگاه ها، شرکت‌های خصوصی و مراکز تحقیقاتی نظامی پدید آورد.

فناوری داخلی ساخت پهپاد در ایران در سال ۱۳۹۰ و زمانی که فرماندهی سایبری این کشور یک فروند پهپاد آمریکایی (RQ-۱۷۰ Sentinel) شرکت لاکهید مارتین را در ایران فرونشاند، تقویت شد. متعاقباً متخصصان هوافضای ایران این پهپاد فایبرگلاس خفاش شکل را مهندسی معکوس کردند.

در ادامه این گزارش آمده است: استفاده از هواپیما‌های بدون سرنشین ایران در سال ۲۰۱۸ و پس از خروج آمریکا از برجام پیچیده‌تر شد. تحریم‌ها مادر اختراع و دور زدن هستند و ایران که به دلیل محدودیت‌های تحریمی از خرید فناوری غربی با کاربرد‌های نظامی احتمالی محروم شده، قطعات الکترونیکی را از تامین کنندگان آسیایی یا شبکه گسترده‌ای از دیگر شرکت‌های وارد کننده از آمریکا و اروپا، تهیه می‌کند.

اکنون پهپاد‌های ایران بهتر و پنهان کارتر شده اند و توانسته اند جمهوری اسلامی را به بازیگری منطقه‌ای با جاه طلبی‌های فزاینده تبدیل کنند. ایران با استفاده از دیپلماسی پهپادی برای تامین مالی صنعت دفاعی، تقویت اتحاد‌های راهبردی و تبدیل آن به یک صادرکننده قدرتمند تسلیحات با ظرفیت تغییر ماهیت درگیری‌ها در سراسر جهان، ارز خارجی را به کشور وارد می‌کند.

متیو مک اینیس (Matthew McInnis) که به مدت ۱۵ سال افسر اطلاعاتی پنتاگون بود و از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ معاونت نماینده ویژه آمریکا در امور ایران را بر عهده داشت به بلومبرگ گفت: دو سال گذشته دوره شتاب شدید تاکتیک‌ها و تکنیک‌های جدید به کارگیری پهپاد‌ها توسط ایران بوده است. تمامی کشور‌ها از لحاظ درک ظرفیت دفاعی پهپاد‌ها از ایران عقب هستند.

منبع: ایرنا

برچسب ها: بلومبرگ ، پهپاد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
شهروند
۱۲:۲۰ ۲۶ فروردين ۱۴۰۳
تنها با پهباد نمیشه خود را با قدرت‌های پیشرفته و بزرگ مقایسه کرد و به جنگ اونها رفت
Iran (Islamic Republic of)
ایران
۲۳:۳۴ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
هزاران بمب و موشک و پهباد هم که داشته باشه ، وقتی وجودشو نداره که اسراییل رو بزنه به چه درد میخوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۲ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
بنازم به ایران وایرانی
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۲۲:۱۲ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
قدرت اول منطقه هستیم و افتخار می‌کنیم که در فقر مطلق هستیم افتخار میکنیم. به راحتی عزیزان ما رو شهید می‌کنند در سیستان و بلوچستان افتخار می‌کنیم گوشت و برنج ایرانی رو از سفره ملت بیرون کردید افتخار کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۷ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
فعلا در نزد نظام حکومتی و کل سیستم حاکمه خواسته یا ناخواسته همانندکشوری مثل کره شمالی الگو برداری شده با این تفاوت که فرهنگ و موقعیت ژئوپولیتیکی ایران متفاوته وگرنه نتیجه همان است . حالا مسئولین نظام حاکمه نظری دیگه داشته باشند که خیلی در اصل واقعیت فرقی نمیکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
آفرین یه فکری هم واسه تولید خودرو با کیفیت کنید!
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۲۱:۲۳ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
بلومبرگ قسمتی از،مطلب فوق را کاملا اشتباه نوشته.
عربستان و امارات و کویت به صدام کمک مالی کردند. آمریکا کمک اطلاعاتی. اما هیچ تسلیحات آمریکایی در اختیار صدام نبود.
تسلیحات صدام تماما از طرف اتحاد جماهیر شوروی و فرانسه بود. نیازی،به تحریف تاریخ نیست.
تمام تسلیحات ارتش عراق در آن زمان از،شوروی و فرانسه بود. البته بعدا آلمان سلاح شیمیایی در اختیار صدام گذاشت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
با این همه پیشرفت چطور هر روز مرزهای شرقی شاهد پرپر شدن فرزندان سرزمین بزرگ ایران توسط عده ای که بقول شما در حد گروهک هستند،می باشد.?
پس کی قراره اینهمه ادعا به دردمون بخوره
Italy
ناشناس
۱۹:۰۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
اره دقیقا تمامی کشورها از ما عقب هستند منتها ما چون دچار توهم نمیشیم ..خودمون از عقب یه دنیاییم ..لطفا منبع خبرم انتهای گزارشاشتون بیارید ما هم بریم بخونیم میتونیم ترجمه کنیم و خودمونم بخونیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
چطور این پهبادها نمیتونن جلوی شهید شدن جوان هامون در زاهدان رو بگیرن؟
Iran (Islamic Republic of)
فرزند ایران
۱۷:۳۳ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
سلام
منکر این همه پیشرفت در عرصه نظامی نیستیم که برای کشور هم بسیار نیازه اما اقتصاد هم خیلی مهمه. پیشرفت موشکی با وضعیت نابسمان اقتصادی جور در نمیاد. ما باید در اقتصاد هم پیشرفت کنیم و فقر رو ریشه کن کنیم؛ نابرابری رو ریشه کن کنیم؛ فاصله طبقاتی رو کم کنیم. درد امروز جامعه ما ایناست.
Iran (Islamic Republic of)
ایران زمین
۱۸:۲۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
به امید روزی که اقتصاد ما هم بر قله پهبادی ما باشد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۱ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
حالا میسازیم این تجهیزات رو خیلی خوبه ولی چه فایده یه بار ندیدیم دز زمان لازم ازشون استفاده بشه !! متاسفانه با چندین روز تاخیر به یه حمله پاسخ میدیم و یا اصلا پاسخی در کار نیست و این برای هدیه به کشورهای عربی ساخته میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
با نظرتون موافقم.. امنیت جانی در کنار امنیت روانی ارزش داره...
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۰:۴۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
فرزند ایران حق با شماست
اما بی کمک خود مردم دولت نمی تواند
میدونی ۳۰۰تن طلا که استفاده نمی شه
توخانه ها خوابه ،حالا دولت هی طلا بریزه بازار،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
قسم می خورم ایران قدرت ساخت هیچ چیزی نداره ، ایران فقط مونتاژ کننده هست و بس . چرا بهتون بر میخوره حقیقت تلخ هست ، صنعت خودروسازی رو ببینید ، همه چی میاد دستتون ، پلاستیک بلد نیست تولید کنه ، یه مشت آشغال کثیف ذوب میکنه بعد باهاش لوازم آشپزخانه و اسباب بازی تهیه میکنه هزاران مریضی هم به دنبال داره، با این دشمنی که ایران با کشورها داره مگه دوستی هم برای خودش باقی گذاشته که تجهیزات به ایران بدن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
پیشرفت اصلی ساختن اف 35
به نظر من بدنه اف35 کلا از پردازنده های کنار هم تشکیل شده که امواج رادار رو پردازش و جذب یا منحرف میکنن و مصرف برقشم زیاده
آخرین اخبار