حجت الاسلام سیدمهدی خضری امام جمعه موقت قزوین در خطبههای نماز جمعه این هفته قزوین، الگوی شهر مولد را کلید حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی دانست و گفت: در سالی که مقام معظم رهبری به مشارکت مردم در تولید توصیه کردند و کلید حل مشکلات اقتصادی را حضور مردم در صحنه تولید برشمردند، ما متوجه میشویم که هر جا از جمله انقلاب، دوران دفاع مقدس و کرونا مردم حضور داشتند، ما موفق بودیم.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری همچنین در دیدار با مسئولان نظام فرمودند " برای حضور مردم باید راهکار داشته باشیم"، یکی از کارهای ریشهای و مبنایی و یکی از کلیدهای طلایی مشارکت مردم، برگشت و رجعت از الگوی مدرنیته به الگوی اسلامی است، ما از ۶۰ سال پیش و پس از اصلاحات ارضی که صورت گرفت، شهرها و شهرسازیهای ما به سمت الگوی مدرنیته رفت و رفته رفته نیز از خانه مولد اسلامی دور شدیم.
به گفته حجت الاسلام خضری، در الگوی مدرنیته، شهرها خانههایی هستند که فقط خوابگاه محسوب میشوند، کار کجاست؟ در شهرکهای صنعتی است، تفریح کجاست؟ در بازیگاه ها، در مراکز مالی خرید و لذت و تفریح است، همه اینها الگوی مدرنیته به شمار میرود.
وی، خانه را پایه شهر اسلامی برشمرد که کار و تولید در آن جریان دارد و اضافه کرد: خانه مولد خانهای است که محل نشاط است، یعنی همان جا که تولید صورت میگیرد همانجا نشاط هم وجود دارد، البته پارکها و مراکز تفریحی را نمیخواهیم نفی کنیم، اما میخواهیم بگویم که کار در خانه همان تفریح است، خانه مولد تنها محل خواب نیست، مسکن و محل آرامش است، بین خواب و آرامش، خیلیها میخوابند، اما آرامش ندارند، خانه اسلام خانه آرامش است، خانه خوابیدن نیست.
امام جمعه موقت قزوین با بیان اینکه در مدرنیته، شهرها مصرف کننده شدند و حتی روستاها را هم مصرف کننده کردند، چرا که پیش از اینها روستاها به شهرها نان و بسیاری از محصولات را میفرستادند، اما الان این کار برعکس شده، تاکید کرد: یعنی ما الگوی مصرفی را از غرب گرفتیم و حتی به روستاها هم نشر دادیم و درای راه همه مصرف گرا شدند.
وی عنوان کرد: در خانه مولد، بچهها در فضای تولید تربیت میشوند، اما در خانه مدرنیته بچه در محیط مصرف تربیت میشوند و اصل بر مصرف گذاشته شده، در خانه مولد، بچه نظاره گر تولید است و بچهها در آغوش مادر تربیت میشوند، اما در خانه مصرف و مدرنیته مادر از بچهها جدا میشود و به مهدکودک فرستاده میشود، نتیجهای که به دست میآید عدد بالایی از بچهها دچار اضطراب، افسردگی و اختلالات روانی میشوند، چون از مادر جدا هستند، اما در خانه مولد بچهها مسوولایت پذیر و جهادی تربیت میشوند، چون کار میکنند.
حجت الاسلام خضری با اشاره به اینکه در خانه مولد نشاط وجود دارد، اما در خانه مصرف گرا، چون بچهها کم هستند، بچه افسرده میشود، افزود: امروز اگر خانههای ما مولد بودند دیگر احتیاجی به ایجاد بازیگاهها و مراکز این چنینی از سوی شهرداریها که با میلیاردها تومان ساخته میشد، نداشتیم، الان هم داریم هزینه میکنیم در حالی که مسیر را اشتباه طی میکنیم، رشد جمعیت در خانه مولد اتفاق میافتد، شما نمیتوانید خانه مدرنیته را ارایه دهید بعد بگویید جمعیت باید زیاد شود.
وی با بیان اینکه در خانه مولد احساس رضایت، آرامش و اعتماد به نفس وجود دارد و بچهها کنار مادرشان به تولید میپردازند، بیان کرد: در خانه مصرف گرا مادر همیشه احساس گناه دارد و میگوید بچه ام تنها مانده و نمیداند چکار کند.
امام جمعه موقت قزوین تاکید کرد: در فرهنگ اسلامی، براساس دارایی افراد وسایل مورد نیاز خود را میخرند نه براساس اعتبار و آینده، اما امروز مشاهده میکنیم که همه زندگیها زیر قسط و قرض رفته، زیرا زندگیها براین اساس پایه گذاری میشود.
وی یادآور شد: در زندگیهای مصرف گرا همیشه نارضایتی وجود دارد و این مساله به هیچ دولتی هم مربوط نمیشود، گفت: در چنین زندگیهایی همه زیر قسط و قرض میروند و به همین جهت معتقدیم که بایستی الگوها تغییر پیدا کند و باید به سمت الگوهای اسلام ناب بازگردیم، البته این بدان معنی نیست که در خانه هایمان گوسفند نگهداری کنیم، ما امروز خانوادههایی داریم که تولیدات نرم افزاری دارند و در یک روز حقوق یک ماه را در میآورند، این به معنای آن نیست که به زندگیهای ۱۰۰ سال پیش بازگردیم، در خانه مولد، زنان هم در اقتصاد سهم دارند.
حجت الاسلام خضری ادامه داد: امروز و در شهرسازیهای جدید باید به سمت خانههای یک طبقه برویم. رشد عقل معاش در خانههای مولد وجود دارد و کسی که کار تولیدی میکند، عقلش هم رشد پیدا میکند، امروز ۸۰ درصد تولیدات در برخی از کشورهای شرق آسیا در منازل انجام میشود، این مساله در کشوری مانند چین بسیار نمایان است، به طور میانگین ۲۴ درصد تولید در کشورهای جهان در خانهها انجام میشود، اما این عدد در کشور ما به پنج درصد میرسد.
امام جمعه قزوین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز جبهه شیاطین عالم با اولیای خداست، تصریح کرد: امروز زنان دلیر غزه ایستاده اند و اگر اینها نبودند بدانید که غزه شکست خورده بود، زنان به حماس گفتند که شما زیر زمین باشید آنجا پناه بگیرید و عملیاتتان را انجام بدهید و برگردید به جایگاه خودتان، روی زمین با ما زنان، ۷۰ درصد شهدای غزه زنان و کودکان هستند.
وی تاکید کرد: امروز زنان غزه از مادران، همسران و فرزندان شهید الگو گرفتند و در وسط میدان شیاطین عالم همچنان ایستاده اند.
وی یادآور شد: ما این روزها منتظر یک سیلی هستیم، بعد از آنکه سردار ما را زدند، این در حالی است که دشمن در وضعیت بسیار اسفباری قرار دارد، امروز جبهه مقاومت رژیم صهیونیستی را در گردابی انداخته که نمیداند چکار کند، هیچ کدام از طرح هایش هم به نتیجه نرسیده، و ضربه مبنایی هم نتوانسته به حماس بزند، امروز رژیم غاصب در معرکهای افتاده که قدرت خروج از آن را ندارد، این عزت اسلام و جمهوری اسلامی است، لذا وقتی انتقام را مطالبه میکنیم مواظب باشیم از موضع ذلت صحبت نکنیم، امروز جبهه مقاومت در موضع قدرت است، انشالله شاهد خواهیم بود که سیلی را خواهند خورد و آن انتقام سختی را که مقام معظم رهبری فرمودند، به زودی محقق خواهد شد.