توزیع تخم نوغان تا پایان اردیبهشت در استانهای سه گانه خراسان ادامه دارد

مدیر مرکز توسعه نوغانداری خراسان رضوی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که توزیع تخم نوغان در سطح استان‌های سه‌گانه خراسان از پنجم فروردین آغاز شده‌ است گفت: این روند تا پایان اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.

عظیم نصیری گفت: قیمت هر جعبه تخم نوغان ۲۸۰ هزار ریال و تخم‌ها از نوع ایرانی و هیبریدی چینی (یک رقم محصول) است، منتهی هم اکنون تخم نوغان ایرانی در حال توزیع بوده و منتظر صدور مجوز از دامپزشکی برای توزیع تخم نوغان چینی هستیم.

وی با بیان این که پارسال ۱۱ هزار و ۴۱۵ جعبه تخم نوغان توزیع شد ادامه داد: امسال نیز پیش‌بینی توزیع به همین میزان است

مدیر مرکز توسعه نوغانداری خراسان رضوی در خصوص میزان بارش‌های بهاری و تاثیر آن در رشد کرم ابریشم گفت: با توجه به بارش خوب، شست و شوی برگ‌ها و به تبع آن رشد و نمو برگ درختان توت، امسال شاهد رونق اقتصادی دست‌اندرکاران نوغان‌دار خواهیم بود.

نصیری افزود: همه ساله تخم نوغان از فروردین تا پایان اردیبهشت ماه توزیع می شود و بهره برداران با شروع فصل بهار و سبز شدن درختان توت از برگ آنها برای تغذیه و پرورش کرم ابریشم استفاده می‌کنند.

وی با بیان این که این استان بعد از گیلان دومین تولیدکننده عمده پیله‌تر ایران محسوب می‌شود ادامه داد: پارسال میزان تولید پیله‌تر خراسان رضوی ۴۵۷ تن و در کل استان‌های سه‌گانه خراسان ۷۶۰ تن بود.

نصیری در ادامه از بخش "بایگ" تربت‌حیدریه به عنوان قطب اصلی تولید ابریشم ایران یاد کرد و گفت: بیش از ۷۰ درصد پیله‌ تولیدی کشور نیز در کارگاه‌های ابریشم‌کشی این شهر و عمدتا روستای "بسک" تربت‌حیدریه به نخ تبدیل می‌شود.

گفتنی است اداره نوغانداری خراسان رضوی مستقر در تربت‌حیدریه مدیریت توزیع تخم نوغان را در استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی بر عهده دارد.

نوغانداری با پیشینه‌ تاریخی جزو اشتغال موقت و درآمد مقطعی روستاییان در ۲۰ استان ایران محسوب می‌شود.

حدود ۴۵ روز کافی است تا تخم‌های کوچک نوغان ثمربخش شده و به پیله‌های ابریشم تبدیل شود و به عنوان فعالیت اقتصادی جانبی در کنار کشاورزی و باغداری فصل بهار رونق بخش سفره هزاران خانواده شود.

پرورش کرم ابریشم و فراوری آن به نخ و پارچه یا فرش شامل مجموعه‌ای از شیوه‌های دانش سنتی، مهارت‌ها و صنایع‌دستی مربوط به کاشت و پرورش درختان توت، پرورش کرم ابریشم و تولید نخ‌های ابریشم برای بافندگی و صنایع مرتبط دیگر است.

داشت یا نگهداری درختان توت در وضعیت مطلوب (تامین نور کافی، عناصر غذایی خاک، تهویه، رطوبت) بر حسب شرایط اقلیمی هر منطقه پایه و اساس تولید کمی و کیفی برگ و به تبع آن تولید پیله مرغوب است.

تربت‌حیدریه در کنار استان‌های گیلان و مازندران تولیدکننده اصلی پرورش کرم ابریشم ایران است اما در حوزه ابریشم به لطف پنجه های هنرمندان بایگ قطب اصلی و یکه‌تاز کشور است.

مرکز شهرستان ۲۲۴ هزار نفری تربت‌حیدریه با مزیت‌های مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.