علیرضا بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی درباره طرح سوال از وزیر کار گفت: دلیل طرح سوال از وزیر کار نحوه تصمیمگیری، نحوه برگزاری مذاکرات و نحوه برگزاری جلسات سهجانبه طبق ماده ۴۱ قانون کار است، چون ایراداتی به آن وارد است.
وی اظهار کرد: مجموعه کارگری مطالباتی داشتند و طبیعی است که سوالاتشان به نمایندگان مجلس و کمیسیونهای مجلس تسری پیدا کرده است و ما بهعنوان نماینده مجلس در حال پیگیری این موضوع هستیم.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس ادامه داد: اکثریت جامعه، کارگران هستند و اگر ناراضی باشند بخشی از اهداف مترقی کشور برای رشد و توسعه زیر سوال میرود بنابراین ما نباید کاری کنیم که کارگران ناراضی باشند بلکه باید به رضایتمندی کافی برسند.
نماینده مردم ساری در مجلس گفت: نمایندگان کارگران افزایش حقوق کارگران را امضا نکردند که این جای بحث دارد و باید در مجلس سوالات آنها را مطرح کنیم و در نحوه تصمیمگیری هم بحثهایی وجود دارد که باید دید وزیر چه پاسخی میدهد.
بابایی کارنامی تاکید کرد: اگر قرار بود که فقط دولت برای افزایش حقوق کارگران تصمیم بگیرد چرا جلسات سهجانبه را برگزار کردند. در طول تاریخ تصویب قانون کار در سال ۱۳۶۹ به بعد تا الان دو بار است که نمایندگان کارگران مصوبه افزایش حقوق را امضا نکردند که یکبار در دولت آقای روحانی و یکبار هم در دولت آقای رئیسی بوده است که فرقشان این است که دولت آقای روحانی در سال پنج یا ششم این کار را کرد، اما در دولت آقای رئیسی در سال دوم این اتفاق افتاد.
وی افزود: در سال اول دولت آقای رئیسی آقای عبدالملکی که وزیر کار بود تصمیم خوبی گرفته بود و به شاخص رفاه توجه کرده بود، اما با برخوردی که با وی توسط دولت و نمایندگان مجلس شد وی از وزارت کار کنار رفت و الان وزیر وقتی سه نفر از نمایندگان کارگران مصوبه افزایش حقوق را امضا نمیکنند خوشحال میشود و میگوید خودم امضا میکنم، چون رای اکثریت را دارم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه باید روابط برای کارگر و کارفرما حسنه شود، اظهار کرد: نماینده کارگران در جلسات میگفت با ما خوب برخورد نشد و هر کاری میکردیم میگفتند باید از دولت اجازه بگیریم همچنین وزیر صمت در جلسه میگفت میپذیرم که افزایش ۲۲ درصدی، افزایش زیادی نیست، اما من اختیاری ندارم و باید از دولت اجازه بگیرم لذا اگر باید از دولت اجازه میگرفتند پس شما چکاره هستید که به آمارها و تحلیلهای متناسب با مرکز پژوهشهای مجلس و وزارت کار توجه نمیکردید و اگر میخواستید از رئیسجمهور و یا معاون اول رئیسجمهور اجازه بگیرید ما باید با آنها مذاکره میکردیم.
بابایی کارنامی بیانکرد: قانون، استقلال رای داده است و به وزیر نگفته که شما دولت هستید بلکه گفته به نمایندگی از بخشی از دولت شما وزیر هستید و رای دارید و باید آمارها را تحلیل کنید و اگر معیار مذاکره آمارها، تحلیلها و واقعیات جامعه با قانون کار باشد باید تصمیمگیری براساس آن باشد، اما اگر قرار است هر چه دولت و مجلس بگویند مذاکره سهجانبه اصلا معنی ندارد.
آخه این وزیر بیچاره چه گناهی داره که سر کوچه شون ارزونیه، وزیر نالایق و ضد کارگر باید عزل گردد.
و دلایل اینچنین افزایش کمی :
تولا وزیر از رئیس جمهور دستور گرفته ، این هیچکاره هست
دولت بگه من تورم کمی دارم
بیزینس ها ورشکسته نشن
رئیس جمهور و وزیر ابقا و استیضاح نشن
نمایندگان مجلس که به نتیجه برسند
علاوه بر اینکه حقوق کارگران نسبت به تورم خیلی کمتر افزایش یافته بلکه جدول مالیاتی حقوق میباشد که یک نفر کارگر بدون اضافه کاری وبا2یا3فرزند مشمول مالیات میشود ومتاسفانه موردی که چند ساله اتفاق افتاده مشمول شدن مزایای حقوق در بیمه های تامین اجتماعی میباشد که بیشتر حقوق کارگران که حتی روز تعطیل هم سر کار هستندصرف بیمه ومالیات میگردد.
وزیرم باید حقوق کارگری بگیره اون موقع هست که میفهمه با حداقل حقوق زندگی کردن چه معنی میده.آقای وزیر خدا نکنه مردی خجالت زده خانواده بشه
الله اعلم ما ندیدیم اکثریت رای دهندگان به ایشان گفتن در ساری بهشون ۳ میلیون پول دادن بهش رای بدن حالا میگه مجلس ودولت چرا باید بدونند باشه خدا آخر عاقبت این مجلس رو با این گونه نماینده گان ختم به خیر کنه انشالله خودش پولداره واز کجا بدونه کارگر چطور باسیلی وابرو وبا قناعت با این تورم دارن زندگی میکنند بیدرد کجا درد دردمندان رو میدونه.