اصغر آغاز فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کرمانشاه با اشاره به بارشیهای خوب امسال استان که منجر به غنی شدن پوشش گیاهی در نقاط مختلف عرصههای محیط زیست کرمانشاه شده، گفت : این امر میتواند خطر آتشسوزیها را افزایش دهد.
وی ادامه داد: با گرم شدن هوا و زرد و خشک شدن مراتع، یعنی تقریبا از اواسط خرداد ماه، خطر آتشسوزی در عرصههای محیطزیست تشدید خواهد شد و باید آمادگی لازم را داشته باشیم.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه نگرانیها بابت آسیب به جنگلها از آسیب به مراتع بیشتر است، خاطرنشان کرد: مراتع در صورت آسیب در سال بعد دوباره رشد خواهند کرد، اما اگر پوشش جنگلی از جمله درختان بلوط، زالزالک، ارغوان، آلوی وحشی و ... بسوزند، جبران آن ۵۰ تا ۱۰۰ سال زمان نیاز دارد.
آغاز سپس از آمادگی نیروهای یگان حفاظت محیط زیست با استفاده از همه امکانات و تجهیزاتی که دارند برای مقابله با آتشسوزیها یاد کرد و ادامه داد: البته پایگاه اطفای حریقی که در سالهای گذشته کار ساخت آن آغاز شد، بعید است به فصل گرمای امسال برسد.
وی معتقد است، حتی اگر در کنار این پایگاه، چهار پایگاه اطفای حریق دیگر نیز داشته باشیم، چنانچه مشارکت مردم و فرهنگسازی نباشد، راه به جایی نخواهیم برد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه از سهم ۹۰ درصدی عوامل انسانی در وقوع آتشسوزیها یاد کرد و ادامه داد: چنانچه مردم همراهی و دقت کافی را داشته باشند، موارد آتشسوزی به میزان زیادی کاهش پیدا خواهد کرد.
آغاز همراهی سایر دستگاهها از جمله منابع طبیعی، هلال احمر، جهاد کشاورزی، ارتش، بسیج و سپاه را نیز برای مقابله و مهار آتشسوزیها ضروری دانست و تاکید کرد: نیروها و امکانات محیط زیست به تنهایی برای مقابله با آتشسوزیها خصوصا در مناطق صعبالعبور کافی نیست.
وی از فعالیت نزدیک به ۶۰ نیروی محیطبانی برای حفاظت از عرصههای ۲۴۰ هزار هکتاری تحت پوشش محیط زیست استان یاد کرد و افزود: حدود یک دوازدهم استانداردهای جهانی نیروی محیط بان برای حفاظت از عرصههای محیط زیست داریم که کافی نیست.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه اشارهای هم به وضعیت آتشسوزی مناطق تحت مدیریت محیط زیست کرمانشاه در سال گذشته داشت و اظهار کرد: سال گذشته در مجموع ۱۲ مورد آتش سوزی جدی و خطرناک به وسعت ۹۵ هکتار داشتیم.
وی عمده آتش سوزیهای رخ داده در سال گذشته را مربوط به منطقه حفاظت شده بیستون و پناهنگاه حیات وحش بیستون دانست و افزود: دو مورد آتش سوزی در پاوه و قلاجه داشتیم.
به گفته آغاز، به دلیل مشارکت و همراهی خوب مردم معمولا کمترین آتشسوزیها را در مناطق دالاهو و پاوه داریم .