نشریه فارین پالیسی با توجه به تنشهای فعلی در خاورمیانه نوشت: واشنگتن و نه تهران مقصر تشدید اوضاع در خاورمیانه است. چندین دهه حمایت بی قید و شرط ایالات متحده به اسرائیل اجازه داده است تا هر کاری که میخواهد انجام دهد و این "روابط ویژه" با واشنگتن بود که در نهایت به بی ثباتی کل منطقه منجر شد.
به نوشته این نشریه، انتظار میرفت سیاست دولت بایدن با شکست مواجه شود، زیرا اهداف آن در واقع با یکدیگر در تضاد بودند.
از یک سو، واشنگتن تلاش کرد حمایت قاطعانه از اسرائیل را هم در سطح لفاظی نشان دهد، هم از اسرائیل در برابر اتهامات نسل کشی محافظت کند و قطعنامههای آتش بس در شورای امنیت سازمان ملل را مسدود کند، و هم برای آن سلاحهای مرگبار را به طور مداوم تامین کند.
از سوی دیگر، ایالات متحده با ترغیب اسرائیل به اقدام با خویشتن داری به منظور محدود ساختن خسارات به مردم فلسطین و به حداقل رساندن آسیب به وجهه و اعتبار خود ایالات متحده، تلاش کرد تا از تشدید درگیری در غزه جلوگیری کند.
با این حال، حمایت بیقید و شرطی که ایالات متحده در طول سالها از اسرائیل کرده است، و تشویق به جنایت علیه مردم فلسطین و کشورهای همسایه کرده است، بهطور قابل پیشبینی انگیزه مقامات اسرائیل را از توجه به درخواستهای ایالات متحده برای خویشتنداری سلب کرده و آنها را به نادیده گرفتن آن درخواستها واداشت. کشورهای دارای قدرت کنترل نشده تمایل دارند از آن سوء استفاده کنند و رژیم اسرائیل نیز از این قاعده مستثنی نیست.
واکنش ایران به حمله اسرائیل به سفارتش در سوریه کاملاً قابل انتظار بود. در عین حال، تهران بارها به صراحت اعلام کرده است که قصدی برای گسترش عملیات نظامی ندارد. بنابراین، اقدامات تلافی جویانه به گونهای تنظیم شد که هشدار جدی به اسرائیل داده شود و در عین حال سیگنالی ارسال شود که تهران خواهان تشدید بیشتر نیست.
حدالامکان از جنگ اجتناب کرد و به تقویت قوای دفاعی پرداخت تا در سایه امنیت بتوان به سرعت اقتصاد و صنعت و تحارت کشور را ارتقاء داد چرا که نبرد واقعی و سرنوشت ساز در این میدان جریان دارد.
هر دو خبیث و خبیث الولاده. ناتان #یابویی که # جو اش زیاد شده!