داده‌های Flyby منتشر شده توسط کاوشگر فضایی BepiColombo اروپایی نشان داد که گاز‌های فراوانی، از جمله کربن و اکسیژن، از جو زهره در حال حذف شدن هستند.

داده‌های Flyby منتشر شده توسط کاوشگر فضایی BepiColombo اروپایی نشان داد که گاز‌های فراوانی، از جمله کربن و اکسیژن، از جو زهره در حال حذف شدن هستند. این اطلاعات هنگام پرواز این کاوشگر به سمت عطارد و در نزدیکی سیاره زهره بدست آمده و جو نشت دهنده این سیاره تمرکز داشته است.

برخلاف زمین که سیاره‌ای با میدان مغناطیسی ذاتی است که از جو خود در برابر فرار به اعماق فضا محافظت می‌کند، زهره از خود میدان مغناطیسی پایداری ندارد، زیرا فضای داخلی بسیار سرد آن نمی‌تواند به گرد مواد مذاب بچرخد، بنابراین آن یک گرداب برای ایجاد و حفظ یک میدان مغناطیسی ضروری است.

درعوض، نور خورشید که به جرم آسمانی و کهربایی رنگ برخورد می‌کند، اتم‌های جوی آن را شارژ می‌کند، که سپس جریان‌های الکتریکی ایجاد می‌کند که یک مگنتوسفر ناپایدار تولید می‌کند که وابسته به نور خورشید است.

دومینیک دیلکچرت، دانشمندانی که داده‌های بازدید از فضاپیما را تجزیه و تحلیل کردند، به نظر می‌رسد که ذرات باردار یا یون‌های زهره در حال فرار از سیاره هستند، زیرا نور خورشید مولکول‌های موجود در اتمسفر را به سرعتی بالا بود که یون‌ها از گرانش سیاره فرار کرده و به فضا سرازیر شدند.

دومنییک دیلکورت یکی از نویسندگان این مطالعه و همچنین محقق آزمایشگاه فیزیک پلاسما گفت که بررسی از دست دادن این ذرات و مکانیسم‌های فرار آنها برای درک چگونگی تکامل جو سیاره و چگونگی از دست دادن تمام آب آن بسیار مهم است.

کاوشگر فضایی مذکور به پایان سفر هفت ساله خود نزدیک می‌شود و انتظار می‌رود در اواخر سال ۲۰۲۵ به عطارد برسد.

در همین حال، ناوگانی از بازدیدکنندگان رباتیک قرار است در دهه آینده از زهره بازدید کنند، با فضاپیمای اروپایی انویژن که قصد دارد در سال ۲۰۳۱ پرتاب شود، در حالی که پرتاب DAVINCI ناسا که قرار بود در سال ۲۰۲۹ پرتاب شود، به سال ۲۰۳۱ موکول شده است.

ماموریت احیا شده Veritas نیز قرار است حداکثر تا سال ۲۰۳۱ پرتاب شود، اگرچه اعضای تیم همچنان خواستار پرتاب زودهنگام در نوامبر ۲۰۲۹ هستند. این تحقیق در مقاله منتشر شده در مجله Nature Astronomy توضیح داده شده است.

منبع: الیوم‌السابع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.