فرزاد پیلتن اظهار کرد: صادرات ایران به جهان در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۹.۴ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۸.۹ درصد کاهش را نشان میدهد. عراق با ۹.۲ میلیارد دلار و ۱۸.۷ درصد از سهم صادرات کشور پس از چین (۱۳.۹ میلیارد دلار) دومین مقصد کالاهای صادراتی ایران بوده است. امارات (۶.۶ میلیارد دلار)، ترکیه (۴.۲ میلیارد دلار) و هند (۲.۲ میلیارد دلار) نیز در رتبههای بعد از عراق قرار داشتهاند.
وی افزود: همچنین در سال ۱۴۰۲ عراق در رتبه اول مقاصد صادراتی ایران در میان کشورهای همسایه قرار داشته است. امارات، ترکیه و پاکستان نیز در رتبههای بعدی مقاصد صادراتی ایران در میان کشورهای همسایه بودهاند.
پیلتن اضافه کرد: بررسی دقیقتر نشان میدهد صادرات ایران به عراق در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ بدون احتساب گاز ۷ میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار و با احتساب گاز ۹ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار بوده است.
نماینده ویژه سازمان توسعه تجارت ایران در عراق همچنین در مورد پیش بینی میزان تجارت با عراق در سال ۱۴۰، تصریح کرد: بررسیهای به عمل آمده نشان میدهد ظرفیت افزایش روابط تجاری دو کشور تا دو برابر و به میزان ۲۰ میلیارد دلار طی ۵ سال و افزایش سالانه از جمله در سال ۱۴۰۳ حداقل ۱۵ درصد در حوزه صادرات و ۲۰ درصد در حوزه واردات از عراق وجود دارد.
پیلتن درباره اینکه آیا سرمایه گذاری مشترک با عراق تعریف شده یا خیر، گفت: زمینهها و فرصتهای سرمایه گذاری در عراق متنوع در دو بخش دولتی و خصوصی بوده و فرصتهای دولتی معمولاً توسط نهادهای دولتی ذیربط یا هیأتهای سرمایه گذاری ملی و استانی عراق منتشر میشود که عمدتاً شامل احیا کارخانجات دولتی و ایجاد زیرساختهای عمرانی، گردشگری، بهداشت و درمان، خدمات شهری و صنعتی بوده و زمینههای بسیار خوبی برای همکاری مشترک و بلند مدت دو کشور در حوزههای مختلف است.
وی تاکید کرد: علاوه بر این، فرصتهایی هم برای همکاری میان بخشهای خصوصی دو کشور وجود دارد که بررسی این فرصتها و قوانین و مقررات مربوط و اطلاع رسانی و پیگیریهای مورد نیاز با تشکیل کارگروه سرمایه گذاری در سفارت ایران در عراق در دست بررسی و پیگیری قرار گرفته است.