نجفی گفت: در سال زراعی ۱۴۰۳ با توجه به بارشهای مناسب و به موقع خوشبختانه در بخش کشاورزی تاکنون با مشکل جدی روبرو نشدهایم و فقط در اثر سرمای دیررس بهاره اوایل فروردین ماه امسال طبق برآورد کارشناسان ۱۰ درصد خسارت به محصولات زراعی این شهرستان وارد شد.
وی افزود: کشاورزان برای جبران خسارت ۱۰ درصدی سرمازدگی محصولات زراعی میتوانند از طریق مشاوره با کارشناسان جهاد کشاورزی اهر نسبت به تغذیه اصولی، محلول پاشی و کود پاشی به موقع اقدام کرده تا از میزان خسارت کاسته شود.
نجفی همچنین از کشاورزانی که زمینهای زراعی خود را در سال زراعی جدید به آیش گذاشتهاند نیز خواست در کشت بهاره تناوب زراعی را رعایت کنند و برای مقابله با فرسایش خاک به کشت نخود، عدس، دانههای روغنی در این زمینها اقدام کنند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در اثر خشکسالی شدید و کم آبی سال گذشته ۱۰ درصد درختان باغات شهرستان اهر خشک شدند گفت: برای جبران این خسارت کشاورزان عزیز میتوانند با کاشت درختان جایگزین به خصوص درختانی که مصرف آب کمی دارند از جمله بادام، سماق و درختانی که با نظر کارشناسان تایید میشود اقدام کنند و حتماً از کشت درختانی که مصرف آب بیشتر دارند خودداری نمایند.
مدیر جهادکشاورزی اهر همچنین امنیت غذایی مردم را خط قرمز در بخش کشاورزی عنوان کرد و از کشاورزان خواست به هیچ عنوان در زمینهای زراعی و باغی اقدام به تغییر کاربری نکنند چرا که با تغییر کاربری اراضی امنیت غذایی مردم به خطر خواهد افتاد.
وی تاکید کرد: هرگونه تغییر کاربری در اراضی و باغات شهرستان اهر ممنوع است و در صورت لزوم اگر تغییرکاربری انجام شود باید زیر نظر مسئولان و کارشناسان جهادکشاورزی این شهرستان صورت گیرد و در غیر این صورت با متخلفات طبق قانون برخورد خواهد شد.
مدیر جهادکشاورزی اهر از مردم و کشاورزان خواست در صورت هرگونه مشاهده تغییر کاربری در اراضی کشاورزی و باغی این شهرستان بلافاصله مراتب را به شماره ۱۳۱ اطلاع دهند تا با متخلفین برخود قانونی شود.
وی در ادامه بهترین روش برای آبیاری درختان و محصولات باغی شهرستان اهر را با توجه به مشکلات کم آبی و خشکسالی آبیاری زیرسطحی عنوان کرد و گفت: با توجه به بارشهای مناسب بهاری و پربار بودن محصولات باغی و زراعی برای جلوگیری از مصرف بیشتر آب در بخش کشاورزی و بهره مندی بیشتر درختان از آب کشاورزان حتما آبیاری زیر سطحی را انجام دهند.
نجفی همچنین از کاشت محصول سماق در شهرستان اهر نیز خبر داد و گفت: برای اولین بار در ۲ هکتار از اراضی روستاهای آقبلاغ و قراجه حومه مرکزی این شهرستان اقدام به کاشت سماق شده است که از فواید این محصول میتوان به جلوگیری از فرسایش خاک در مناطق شیبدار، مقاومت در برابر کم آبی، خواص دارویی و ... این محصول اشاره کرد.