احمد پرتانی گفت: ۱۰۶ نفر از جامعه عشایری گلستان ۱۶۰ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ را برای ترمیم گله دریافت کردند که در نتیجه آن ۲ هزار و ۵۰۰ راس دام به ظرفیت استان اضافه شد.
او افزود: با توجه به نیاز مردم به گوشت و اهمیت نقش عشایر در این رابطه، به صورت ساختاری یک درصد از درآمد صندوق توسعه ملی به عنوان تسهیلات زنجیره تولید گوشت قرمز به جامعه کوچنده کشور پرداخت میشود.
سرپرست اداره کل امور عشایری گلستان ادامه داد: ۶۰ نفر از عشایر استان تاکنون موفق به دریافت تسهیلات زنجیره تولید گوشت قرمز شدند که دستاورد آن پرواربندی هشت هزار و ۴۷۰ راس دام سبک است که از خرداد ماه وارد بازار میشود.
پرتانی گفت: امسال هم بر اساس سهمیه ابلاغی تسهیلات برای طرحهای مرتبط با زنجیره تولید، گردشگری، صنایع دستی و گیاهان دارویی پرداخت خواهد شد.
او اولویت سازمان امور عشایری را صیانت از پایداری اشتغال دانست و گفت: تلاش داریم عشایر با دریافت تسهیلات در بخشهای مختلف با محوریت صنایع دستی و گردشگری بتوانند اشتغال پایدار برای خود و خانوادههایشان همراه با درآمد مناسب ایجاد کنند.
او با مطلوب دانستن وضعیت مراتع، گفت: عشایر حاضر در مناطق قشلاقی استان فعلا مشکلی برای تامین علوفه دامهای خود ندارند.
گلستان یکی از استانهای عشایری کشور است که چهار هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری بومی ترکمن و کوچنده با مجموع جمعیت افزون بر ۲۳ هزار نفر در مراتع این استان زندگی میکنند.
جامعه عشایری گلستان را ۲ تیپ از عشایر کوچنده کُرد خراسانهای شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان و عشایر بومی ترکمن استان تشکیل میدهند که در مجموع افزون بر ۷۶۰ هزار رأس دام شامل گوسفند، بز، گاو و شتر برای پرورش در اختیار دارند.
۴ هزار و ۷۶۵ تن گوشت قرمز معادل ۲۵ درصد نیاز گلستان، ۶۰۰ تن پشم و ۹ هزار و ۹۴۹ تن شیر در کنار محصولات صنایع دستی از جمله تولیدات جامعه عشایری این استان به حساب میآید.
قلمرو زیستی عشایر کوچنده و بومی گلستان ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع شرق استان است و ۶۹ درصد از آنان در مراتع مراوهتپه، ۲۵ درصد در گنبدکاووس و ۶ درصد در کلاله حضور داشته و قشلاق میکنند.
منبع: ایرنا