صدور مجوزهای کاغذی که در سال های گذشته مشکلات بسیار زیادی برای صاحبان مشاغل و افرادی که به دنبال راه اندازی کسب وکار بودند ایجاد کرده بود امضاهای طلایی که خود بعضا چندین میلیون و یا چندصد میلیون برای افراد آب می خورد اما از سال گذشته با راه اندازی سامانه درگاه ملی مجوزها بساط این امضاهای طلایی برچیده شد و کم کم دستگاه های که امضاهای خود را برای راه اندازی یک کسب وکار ساده به میلیون ها تومان می فروختند جمع شدند و هم اکنون تمامی آنها به درگاه ملی مجوزها متصل و افراد می توانند ظرف چند روز و یا حتی چند ساعت با بارگذاری مدارک و درخواست خود اقدام به دریافت مجوز کند.
حکایت مجوزهای کاغذی و دردسرهای آنها
پروسه های کاغذ بازی از سوی دستگاه ها برای صاحبان مشاغل و یا افراد زمینه ساز مشکلاتی میشود که طبق قانون صدور مجوزهای کسب وکار و با برنامه ریزی که انجام داده شد اگر دستگاهی در صدور مجوز و یا استعلام افراد تاخیر داشته باشد به شکل دستگاه خودکار مجوز صادر و مسئولیت تاخیر هم با دستگاهی است که اقدام به تاخیر برای صدور مجوز کرده است.
۲۰۰ هزار تاخیر در صدور مجوزها طی سال گذشته ثبت شد
به گفته سید امیر سیاح رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار تاخیر در صدور مجوزهای کسب وکار برای صاحبان مشاغل تا سال گذشته بسیار زیاد بود به طوری که در سال گذشته ۲۰۰ هزار تاخیر در صدور مجوزها داشتیم اما خوشبختانه با پیگیری های که صورت گرفت و صدور خودکار مجوزها این میزان بسیار کاهش یافته است و تا یکی دوماه آینده به صفر می رسد.
براساس این گزارش قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار که بعد از ۱۳ سال از سال گذشته به مرحله اجرایی رسیده است نیمی از راه های اجرای خود را طی کرده است و در حال حاضر به گام های نهایی خود نزدیک شده است.
سید امیر سیاح رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار با بیان اینکه باید تا ۲۵ اردیبهشت ماه طبق قانون تمامی مجوزهای کاغذی الکترونیک شده و به شناسه یکتا تبدیل شوند گفت: افراد می توانند برای دریافت شناسه یکتا به درگاه ملی مجوزها مراجعه کرده و با وارد کردن کد ملی و کد پستی خود و بارگذاری مجوز های کاغذی خود اقدام به دریافت کد شناسه یکتا کنند کد شناسه ها پس از پیگیری های که صورت گرفت و پس از وقفه دوساله از این پس از طریق قوه قضائیه صادر خواهد شد.
براساس این گزارش درگاه ملی مجوزها دارای ۵ مرحله است که مرحله اول آن شفاف شدن صدور تمامی مجوزها است به طوری که باید مشخص شود که فرد در چه بازه زمانی بعد از بارگذاری مدارک خود و استعلام آن می تواند مجوز دریافت کند که بعد از جمع آوری مجوزهای کاغذی مرکز بهبود محیط کسب و کار اقدام به شفاف سازی این موارد خواهد کرد.
افرادی که شناسه یکتا نداشته باشند فاقد مجوز هستند
در ادامه سیاح رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار به باشگاه خبرنگاران گفت: افرادی که دارای مجوزهای کاغذی هستند در صورتی که کد شناسه یکتا نداشته باشند دچار مشکل خواهند شد و کسی کد شناسه نداشته باشد از نظر حکومت جمهوری اسلامی فاقد مجوز تلقی میشود.
وی اظهار کرد: حدود دو تا سه میلیون مجوز کاغذی در کشور وجود دارد که تا پیش از شروع سال ۳۰۰ هزار مجوز کاغذی شناسه یکتا گرفتند اما بعد از هشدار و اولتیماتومهای که داده شد تا به این لحظه حدود ۴۰۰ هزار مجوز کاغذی شناسه یکتا گرفتند و با توجه به آنکه فرصت چندانی باقی نمانده است امیدواریم تا پایان اردیبهشت ماه سایر مجوزهای کاغذی هم به شناسه یکتا تبدیل شوند.
وی افزود: استان های لرستان و گیلان، برای شناسه یکتا خیلی پای کار هستند و در خراسان جنوبی و همدان هم برنامه ریزی خوبی صورت گرفته است. فعالان اقتصادی که تا ۲۵ اردیبهشت مجوزهای قدیمی خود را به مجوزهای جدید تبدیل نکنند از خدمات دولتی محروم میشوند.
سیاح همچنین با اشاره به تکلیف قانونی برای صدور مجوزهای همراه با تاخیر از طریق درگاه ملی مجوزها گفت: این درگاه تا دو ماه آینده برای همه متقاضیان که درخواست آنها با تاخیر همراه است مجوز صادر میکند.
شاغل میشم شاغل میشم شاغل میشم
یه آدم عاقل میشم عاقل میشم عاقل میشم.