در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ بنا به فرمان حضرت امام خمینی (ره) به جوانان غیور و انقلابی ایران اسلامی، عدهای از پیروان ولایت فقیه و جوانان پرشور آن روز های انقلاب گرد هم جمع آمدند و نهادی به نام سپاه را پی ریزی کردند.
طولی نکشید که امام خمینی (ره) در دوم اردیبهشت سال ۱۳۵۸ یا سوم شعبان روز ولادت امام حسین ع را روز پاسدار نامگذاری نمودند و طی فرمانی به شورای انقلاب رسماً تأسیس این نهاد مقدس را اعلام کردند و شورای انقلاب با تأسیس شورای فرماندهی سپاه گام اساسی را در جهت سازماندهی این نهاد برداشت.
اما قراردادن این تاریخ به نام سپاه پاسدران به شکل جذابی با نمایش اقتدار نیروهای مسلح ما و در راس آن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در روز ها و ماه های اخیر هم زمان شده است. اقتداری که کمتر از ۱۰ روز پیش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عملیاتی ماندگار در تاریخ عرصه نظامی جهان و در عملیاتی با نام وعده صادق و با رمز یا رسول الله (ص) به بهترین شکل به تمامی جبهه استکبار و تمامی دشمنان جمهوری اسلامی ایران نشان داد که سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی برای مردم ایران موضوعی ورای یک سازمان نظامی صرف است و شاید دلیل تشکیل آن توسط امام خمینی (ره) هم برای سپاه همان مردمی بودن و از مردم بودن باشد.
مقام معظم رهبری در ارتباط با تشکیل سپاه پاسداران فرمودند: سپاه پاسداران در سایه روحیه انقلابی و معنویتی که از سرچشمه جوشان دل منور و روح مصفای آن امام عارفان و قدوه صالحان پیوسته میجوشید و بیش از همه، جوانان رزمنده و خالص سپاه و بسیج را سیراب میکرد، توانست نقش تعیین کنندهای را در دفع حمله استکبار به جمهوری اسلامی ایفا کند و در کنار ارتش و با به کارگیری بسیج مردمی، درس تلخی به دشمنان اسلام بدهد و حفظ استمرار نظام جمهوری اسلامی را تضمین کند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که مولود مبارک انقلاب اسلامی است، در همه جهان پس از صدر اسلام پدیده بی سابقهای است. این پدیده در حقیقت، مظهر عینی و مجسمی است برای شعارهای انقلاب اسلامی، شعار ایستادگی در مقابل همه قدرتهای بزرگ با سلاح اتکال به خدا، شعار ایستادگی در مقابل همه قدرتهای بزرگ با سلاح اتکال به خدا، شعار غلبه خون بر شمشیر و شعار حرکت برای نجات مستضعفان و از همین رو است که سلطههای بزرگ در سراسر جهان با چشم انزجار و نفرت، بدین پدیده الهی مینگرند چنانکه به انقلاب اسلامی.
اگر چه سپاه هویتی نظامی دارد ولی نظامی گری در واقع یک بعد از ابعاد هویت این نهاد مکتبی و مردمی است.سپاه نهادی در جهت پیاده کردن اهداف و آرمانهای والای انقلاب اسلامی است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آرمانی بزرگ و مقدس دارد که حفاظت و نگهبانی از نظام و حکومتی است که بر اساس اسلام ناب محمدی - صلی الله علیه و آله- برپا شده است و داعیهی تحقق نسبی آن را در جهان امروزی دارد و دامنهی این آرمان تا زمان حکومت عدل جهانی امام مهدی «عج» نیز گسترده است و بدین لحاظ دارای آرمانهای مکتبی، انسانی و جهان شمول است که باید همیشه حرکت خود را بدان سوی جهت دهد.
سپاه واقعیتی شکل گرفته از متن و بطن انقلاب و نمادی از تولی و تبری است. نهادی انقلابی که با انقلاب پدید آمد با انقلاب رشد کرد و تا همیشه با انقلاب و انقلابی خواهد ماند.
ما شخصیتهای برجستهای را داریم که در تاریخ ماندگار شده اند؛ از شهدای دفاع مقدس و مدافعین حرم تا سردار شهید حاج قاسم سلیمانی سیدالشهدای مقاومت و سردار شهید زاهدی که به تازگی توسط رژیم صهیونیستی به لیست بلند بالای شهدای مقاومت اضافه شده اند؛ همه آنها خود را همیشه پاسدار انقلاب و جمهوری اسلامی ایران میدانستند و همه آنها نیز از مردم بودند و برای همین مردم جان خود را فدا کردند.
همین مردمی بودن سپاه و حضور آن در تمامی صحنهها و دفاع از مظلوم و مردم بی دفاع نه تنها در ایران و بلکه در بسیاری از کشورها باعث دشمنیهای فراوانی با این نهاد انقلابی شده است. نهادی که اگر نبود شاید نقشه منطقه ما در این سالها با تغییرات زیادی مواجه میشد. تغییراتی که شکل نگرفت و دشمنیهای زیادی با سپاه ایجاد شد.
دوم اردیبهشت در منظومه سیاسی، اجتماعی، دفاعی و امنیتی ایران اسلامی یادآور تشکیل یکی از مردمیترین، جان برکفترین، ولاییترین و مجهزترین نیروهای نظامی دنیا است که دکترین آن دفاع همهجانبه از مرزهای آبی، خاکی، هوایی، دریایی و اعتقادی کشورمان در برابر تمام تهدیدات عناصر داخلی و خارجی است.
حالا مفهوم عمیق این سخن گهربارامام فقیدمان رامیفهمیم ،باحمله شجاعانه وبی نظیر سپاه به اسراییل کودک کش.
درودخدابرسردار دلها حاجی زاده ودریادلان مدافع کشور.
به حق مولا علی باب یتیمان
به حق اباالفضل آن ماه تابان
ماهواره بر قائم ۱۰۵ را به فضا برسان
خدا یار و نگهدارتان
ان شاءالله