اکبر ابدالی ، گفت: با اکتشافهای صورت گرفته طی سهسال اخیر و تا عمق ۸۵۰ متری، این ظرفیت مهم شناسایی شد که به طور حتم نقش مهمی در توسعه فعالیتهای معدن در سطح استان و کشور خواهد داشت.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم افزود: ونارچ بزرگترین معدن منگنز کشور است که عمده نیاز منگنز کارخانههای فولاد کشور را تامین میکند، به همین علت هر گونه کشف ذخایر جدید در این معدن در زنجیره توان تولید فولاد کشور به عنوان یک محصول مهم و راهبری نقش دارد.
او ادامه داد: با تلاش کارشناسان و متخصصان حوزه معدن استان و کشور، اکتشافات سایر مواد معدنی از قبیل سرب، روی و آهن و مس نیز در این معدن با جدیت ادامه دارد.
گفتنیاست ۲۱۲ پروانه در بخش معادن استان موجود که ۱۴۳ فقره از این پروانهها دارای بهرهبردار است و فعالیتهای معدنی در محدوده تعیین شده آن صورت میگیرد.
بیش از ۲۴ نوع ماده معدنی درقم وجود دارد؛ اکثر مواد معدنی استان مصالح ساختمانی همچون گچ، آهک، سنگ لاشه و شن و ماسه است، پس از آن معادن نمک، سنگ ساختمانی و معادن فلزی در رتبههای بعدی قرار دارند.
از جمله موارد مورد توجه در گسترش فعالیتهای معدنی در قم، ایجاد واحدهای فرآوری در کنار معادن استان است که هم ارزش افزوده بیشتر در فعالیتهای معدنی را به دنبال دارد و هم موجب افزایش فرصتهای شغلی در این بخش مهم اقتصادی میشود.
لازم به توضیح است بهرهبرداران معادن درصدی از فروش ماده معدنی خود را از حدود ۲ تا ۱۲ درصد را تحت عنوان حقوق دولتی به دولت باز میگردانند.
این حقوق دولتی درموارد مختلفی همچون اصلاح جادههایی که درمسیر معادن است، عمران مناطقی که معادن در آن قرار گرفتهاند، اصلاح و بازسازی محیط پس از پایان فعالیت معادن و نیز توسعه فعالیتهای معدنی به کار گرفته میشود.