مهدی دوستی استاندار هرمزگان در نشست با معاونان و مدیران سازمان انرژی اتمی کشور، افزود: تلاش مان بر این است که توسعه صنعت هستهای در استان هرمزگان را متوازن با توسعه منابع انسانی منطقه پیش ببریم از این رو همزمان با آغاز عملیات اجرایی نیروگاه اتمی سیریک مقدمات تاسیس هنرستان مرتبط با این صنعت نیز در استان فراهم شده است.
وی همزمانی توسعه انرژی اتمی در استان و تربیت جوانان متخصص را مصداق پیشرفت پایدار دانست و گفت: پس از شهرهای تهران، اصفهان و مشهد چهارمین مدرسه انرژی اتمی کشور در هرمزگان احداث میشود و از مهرماه سالجاری دانشآموزان مستعد هرمزگان میتوانند تحصیل خود در این مدرسه آغاز کنند.
نماینده عالی دولت در هرمزگان افزود: در راستای تحقق عدالت آموزشی دانش آموزان مستعد، جامعه مددجویی استان میتوانند در این هنرستان تخصصی تحصیل رایگان داشته باشند.
دوستی گفت: با احداث این هنرستان تعداد هنرستانهای تخصصی استان به ۲۹ عدد خواهد رسید که براساس امر رهبرمعظم انقلاب برای مهارتمحور کردن آموزشها شکل گرفته است.
وی افزود:استفاده از انرژی اتمی و هستهای در موضوعات مختلف کشور میتواند منشا اثرات نیک بسیاری شود و در حل مسائل به کمک کشور بیاید.
دوستی، گسترش انرژی اتمی در استان را از مصادیق توسعه زیربنایی و پایدار دانست و تاکید کرد: استفاده از این صنعت میتواند بسیاری از چالشهای استان را در حوزههای مرتبط با انرژی به خصوص برق و شیرینسازی آب دریا مرتفع کند.
در این نشست همچنین درخصوص تفاهم نامههای همکاری دوجانبه توسعه زیرساختهای آموزشی، پرورشی، بهداشتی و درمانی شهرستان سیریک بحث و گفت و گو شد.
عملیات اجرایی نیروگاه اتمی ایران هرمز بهمن ماه پارسال با دستور رییس جمهور و حضور رییس سازمان انرژی اتمی در سیریک هرمزگان آغاز شد که با تکمیل این نیروگاه، جمهوری اسلامی ایران جایگاه نخست منطقه در تولید انرژی برق هستهای را کسب میکند.
نیروگاه اتمی سیریک شامل چهار واحد نیروگاه اتمی از نوع نسل توسعه یافته موسوم به نسل سوم پلاس هرکدام با ظرفیت حداقل یکهزار و ۲۰۰ مگاوات الکتریکی در مجموع به ظرفیت پنج هزار مگاوات ساخته خواهد شد و با احتساب سه هزار مگاوات نیروگاه بوشهر، ظرفیت نیروگاههای اتمی کشور به هشت هزار مگاوات افزایش خواهد یافت.