محمد صفرزاده اظهار داشت: از این تعداد ۷۰ مدرسه با ۳۵۱ کلاس درس و ۴۶ هزار متر مربع زیربنا، دو نمازخانه، هشت سالن ورزشی و یک مجتمع آموزشی فرهنگی با ۵۸ هزار و ۲۰۰ متر مربع وجود دارد که برای تکمیل فضاها بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
وی افزود: برای کمک به مدرسه سازی از گروههای جهادی، شورای بانوان، نهادهای دولتی و حاکمیتی و دانش آموز خیری کمک گرفته میشود، در صورتی که بخشی از مسئولیت اجتماعی به سمت مدرسه سازی سوق پیدا کند مشکل مدارس در استان حل میشود.
صفرزاده با بیان اینکه سرانه فضای آموزشی در کشور به ازای هر دانش آموز ۵.۲۸ متر مربع و سرانه استاندارد ۸.۳۹ مترمربع است، اضافه کرد: میزان سرانه در استان ۸.۲۵ متر مربع است که با سرانه استاندارد کشوری فاصله زیادی نداریم، البته با بازنگری شناسنامه فنی فضای آموزشی سرانه فضای آموزشی در استان مشخص خواهد شد.
وی بیان داشت: در جشنواره خیرین مدرسه ساز دور گذشته میزان مشارکت و تعهد خیرین ۶۴ میلیارد تومان بود که حدوداً ۵۰ میلیارد تومان آن محقق شد، از طرفی عمده مبالغی که از محل خیرین تامین میشود از خارج از استان بوده که لازم است میزان مشارکت مردم استان افزایش یابد، بنابراین میتوان گفت باید فرهنگ چند خیری به منظور تکمیل پروژههای نیمه تمام آموزشی در استان نهادینه شود.
بیشتر بخوانید
صفرزاده افزود: زیربنای کل طرحهای خیری در دست اجرا در استان ۵۸ هزار و ۲۰۰ متر مربع است که برای تکمیل این طرحها پنج هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی گفت: هماکنون سرانه آموزشی کشور ۸.۳۹ متر مربع و استان ۸.۲۵ متر مربع است که این آمار براساس آمار طرح شناسنامه سالها ۹۳ است و باید این اطلاعات به روز رسانی شود.
صفرزاده ادامه داد: در سرانه فضای آموزشی در کل نسبت به کشور در وضعیت مطلوب قرار داریم، اما دربرخی مناطق آموزشیبا کمبود فضای آموزشی مواجه هستیم و باید آمار مدارس براساس منطقه به منطقه استخراج شود تا بتوان وضعیت فضاهای آموزشی را در همه مناطق استان به سطح متوسط و استاندارد برسانیم.