رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: دومین اجلاس اتاقهای بازرگانی کشورهای آسیایی با محوریت افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری بین اعضا در اصفهان آغاز شد.
حجت اله کشانی افزود: در این اجلاس دو روزه ۲۰ نماینده از اتاقهای بازرگانی کشورهای آسیایی ازجمله امارات، قطر وعربستان حضور دارند.
او گفت: در دومین اجلاس اتاق بازرگانی کشورهای آسیایی به جز مباحث تعاملات بازرگانی و تجاری بین کشورهای آسیایی، موضوعاتی در ۵ بخش اصلی شامل سرمایه گذاری، فناوری و انتقال تکنولوژی، گردشگری، اقتصاد پایدار، کشاورزی و امنیت غذایی جلساتی برگزار میشود.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان افزود : هدف مهم از میزبانی اصفهان ایجاد فرصتهای جذب سرمایهگذاری خارجی و همچنین امکان آشنایی و تعامل بیشتر با فعالان اقتصادی کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا افزودبمنظور شبکه سازی در حوزه سرمایه گذاری است.
کشانی، کشاورزی و امنیت غذایی، سرمایه گذاری، توسعه پایدار، گردشگری و فناوری و دانش بنیان را از موضوعهای مورد بحث در کمیسیونهای مجمع ACD بیان کرد و افزود: توسعه پایدار یکی از موضوعاتی است که به آن پرداخته میشود؛ و اصفهان به لحاظ صنعتی رشد کرده، اما بسیار به محیط زیست آن آسیب زدیم درحالی که بسیاری از مناطق جهان از ما صنعتیتر هستند، اما این سطح از آلودگی زیست محیطی را نداشتند.
وی افزود:این مجمع باعث میشود صدای بخش خصوصی در دولتها بهتر شنیده شود.
دانش جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم دراین رویداد آسیایی گفت: تا کنون بیشتر روابط بین کشورهای آسیایی سیاسی و فرهنگی فراهم بوده واکنون با ابتکارات این مجمع و اتاق ایران و اصفهان شرایط بسیار مطلوبی برای توسعه روابط اقتصادی فراهم است.
استانبول نخستین میزبان این اجلاس در سال ۲۰۲۱ به صورت برخط بود. مجمع همکاریهای آسیایی (ACD) یک سازمان دولتی بینالمللی پایهگذاری شده در ۱۸ ژوئن ۲۰۰۲ است.
از اهداف اصلی این سازمان توسعه همکاریهای بینالمللی در قاره آسیا است. ایده اصلی تأسیس یک اتحادیه آسیایی را نخست وزیر تایلند مطرح کرد.
اعضا اصلی این سازمان اتاقهای بازرگانی کشورهای کویت، پاکستان، هند، بحرین، سریلانکا، ترکیه، اندونزی، تایلند، چین و ژاپن هستند. هم اکنون ریاست مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD) با ایران است.