هرساله با نزدیک شدن به روزهای گرم سال، در کشور با وارد مدار شدن سیستمهای سرمایش، مصرف برق به طور تدریجی افزایش پیدا میکند. آخرین آمارهای وضعیت شبکه برق کشور نشان میدهد که در روزهای گذشته مصرف برق نسبت به سال گذشته افزایش چند هزار مگاواتی داشته است.
از این جهت که در روزهای گرم تابستان با ناترازی در تولید و مصرف برق مواجه هستیم، وزارت نیرو اقداماتی را پیش بینی میکند تا عبور موفق از تابستان و بدون قطعی برق رقم بخورد. در همین راستا امسال برنامهای ۱۸۰ اقدامه در بخشهای توسعه نیروگاهها، افزایش و اصلاح شبکه و مدیریت مصرف برق برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است.
بخش مهم دیگر این برنامهها انجام به موقع تعمیرات نیروگاهی است. در حال حاضر بیش از ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور از طریق نیروگاههای حرارتی تامین میشود و هم رقم ضرورت آمادگی این واحدهای نیروگاهی را برجسته میکند.
برنامههای تعمیراتی نیروگاهها پس از عبور از فصل گرم سال و شروع مهر آغاز شده و طبق برنامه اعلام شده باید تا پیش از خرداد و همزمان با افزایش دما نیروگاه را به آمادگی ۱۰۰ درصدی از لحاظ تعمیراتی برسند و پاسخگوی تقاضای مصرف در فصل گرم سال باشند.
در ادامهدناصر اسکندری معاون راهبری شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاههای برق حرارتی تامین میشود گفت: با توجه به اینکه بخش اعظم تامین برق کشور بر عهده نیروگاههای حرارتی است، از این رو آمادگی کامل این واحدها برای تولید برق پایدار در فصول گرم سال اهمیت مضاعفی دارد.
وی گفت: فصل تعمیراتی نیروگاههای حرارتی باید تا قبل از خرداد هر سال به پایان برسد، چرا که از این ماه با افزایش مصرف برق کشور نیروگاهها باید آمادگی کاملی برای پاسخگویی به بار مصرف این بازه زمانی داشته باشند.
این مقام مسئول در خصوص برنامههای تعمیراتی امسال گفت: در همین راستا از ابتدای مهر سال گذشته به منظور آمادهسازی این واحدها برای تولید انرژی پایدار در ماههای گرم سال، بالغ بر ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است که تاکنون ۹۳ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده و امیدواریم با اتمام به موقع برنامههای یاد شده تا نیمه اردیبهشتماه بتوانیم تمامی واحدهای نیروگاهی را برای تامین برق پایدار روزهای اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.
رکورد تعمیرات نیروگاهی امسال شکسته میشود
گفتنی است، سال گذشته برای نخستین بار در صنعت برق حدود ۹۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آمادهسازی نیروگاههای حرارتی پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان به پایان رسید و امسال رکورد جدیدی در این زمینه به ثبت خواهد رسید.
در این راستا ساناز جعفرزاده مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید در خصوص جزئیات برنامههای تعمیراتی امسال گفت: از ابتدای مهر سال گذشته به منظور تأمین برق پایدار پیک تابستان امسال بیش از ۱۰۵ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است. تاکنون بیش از ۹۰ هزار مگاوات از این برنامه عملیاتی شده است و امیدواریم با اتمام به موقع برنامههای یاد شده بتوانیم تمامی واحدهای نیروگاهی را برای تأمین برق پایدار روزهای اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.
با اشاره به اینکه برخی از تعمیرات نیروگاهی به دلیل تداوم گرما در تابستان ۱۴۰۳ به تعویق افتاد گفت: یک سری از تعمیرات ما برای شهریور پیشبینی شده بود که به علت تداوم گرما به مهر معوق شد. اما چیزی که بیشتر بر روی حجم تعمیرات اثر گذاشت بود این بود که دچار تراز منفی سوخت در فصل زمستان بودیم و به این علت خیلی از تعمیرات در زمستان هم برای کمک به تامین بار شبکه به تعویق افتاد.
دارای مهندسین برجسته و نماد خودباوری
این ها شعار نیست بلکه واقعیت هستش و مپنا با وجود تحریم های ظالمانه، صنعت برق و آب کشور رو سرپا نگهداشته