علی جورابلو مدیر جهاد کشاورزی گرمسار گفت: در بیشتر از ۸۰۰ هکتار از اراضی شهرستان گرمسار اکنون عملیات کشاورزی حفاظتی شامل کمخاکورزی و بی خاکورزی اجرا میشود.
وی یادآور شد: طبق برنامه پیش بینی میشود سطح خاکورزی حفاظتی در این شهرستان در سالهای آتی افزایش پیدا کند و به بیش از یکهزار هکتار برسد.
وی گفت: افزایش رطوبت ذخیره شده در خاک مهمترین عامل تولید درمناطق خشک وکمبارش است و باقی ماندن بقایای گیاهی بر روی سطح خاک و همچنین افزایش مواد آلی خاک، کاهش نیروی کار و انرژی و هزینههای سرمایهگذاری از مهمترین مزایای خاک ورزی حفاظتی است.
این مسئول بیان کرد که کاهش تردد ادوات خاک ورزی در مزرعه و صدمه کمتر ساختمان خاک از مزایای اجرای خاک ورزی حفاظتی است. در خاک ورزی مرسوم ۶ تا هفت بار تردد در مزرعه برای کشت، علاوه بر تخریب ساختمان خاک هزینه بسیاری دارد و این در حالی است که در خاکورزی حفاظتی رایج در گرمسار فقط ۲ یا حداکثر سه بار ادوات خاک ورزی به سطح مزرعه میروند.
مدیر جهاد کشاورزی گرمسار افزود: کشت محصول در بقایای گیاهی سال قبل با دستگاههای مستقیم کار، حذف شخم عمیق در خاک و جایگزینی شخم سبک و استفاده از ادوات کمخاکورزی از روشهای متداول خاکورزی حفاظتی توصیه شده به کشاورزان است.