معاون آموزشی دانشگاه اصفهان با اشاره به حذف حدود ۲۷ رشته در سال ۱۴۰۳ گفت: در مقطع دکتری ۱۰ درصد رشتهها و ۲۸ درصد رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۳۰۰ کد رشته در کارشناسی دانشجو ندارد.
محمد فرامرزی با اشاره به شعارهای جدید وزیر علوم مبنی بر اشتغالپذیری است، افزود: در حال حاضر دانشگاهها نمیتوانند رشتهای را راه اندازی کنند مگر اینکه پیوست اشتغال پذیری داشته باشند.
وی ادامه داد: هیچ رشتهای بدون تضمین شغلی نباید دایر شود و دانشگاهها موظف هستند که پیوست اشتغالپذیری دریافت کنند و دانشگاه اصفهان هم این موضوع را پیگیری میکند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان خاطر نشان کرد: در حوزه پژوهش و فناوری به تازگی وزارت علوم بسته مهارتآموزی و اشتغال را به دانشگاهها معرفی کرده که شامل ۱۵ واحد درسی، کاربینی، کارآموزی، کارورزی، مهارتهای نرم شغلی و کارآفرینی که دانشگاه موظف است در برنامه درسی با هدف بالا بردن مهارتها قرار دهد.
او افزود: در آذرماه سال گذشته در استان اصفهان کارگروهی به نام «پیاده سازی آمایش و طرح تحول آموزش عالی» شکل گرفت که متشکل از روؤسای دانشگاهها بود و در دور اول راهاندازی سامانهای رشتههای تحصیلی، رشتههایی که سه سال پذیرش آنها کمتر از ۶۰ درصد ظرفیت اعلام شده در تحصیلات تکمیلی داشته باشند و رشتههای کارشناسی که کمتر از ۴۰ درصد پذیرش داشته باشند توسط وزارتخانه تغییر پذیرش دادند.
فرامرزی با بیان اینکه در استان اصفهان نزدیک ۲۸ درصد رشتههای کارشناسی ارشد موجودیت دارند، گفت: حدود ۲۷ رشته در سال ۱۴۰۳ حذف شده و در مقطع دکتری ۱۰ درصد رشتهها تحقق پذیرش خوردند و ۲۸ درصد رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۳۰۰ کد رشته در مقطع کارشناسی دانشجو ندارد و استقبالی از سمت جامعه نمیشود و این توقف پذیرش یا کاهش ظرفیت از همه گروهها بوده و گروه علوم انسانی بیشتر است.
منبع: مهر