محمد قناعتیان گفت: این جایگاه دانشگاه جهرم را از نظر پژوهشی بالاتر از ۸۹ دانشگاه و موسسه پژوهشی دیگر قرار میدهد.
او با بیان اینکه این نظام رتبهبندی سالانه مؤسسههای جهان را بر پایه سنجههای گوناگون ارزیابی میکند، اظهار کرد: بر پایه گزارش اشپرینگر نیچر در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱۱۲ مؤسسه ایرانی توانستند در لیست نیچرایندکس قرار گیرند.
قناعتیان بیان کرد: بر پایه این گزارش مقالههای منتشر شده از ژانویه تا دسامبر سال ۲۰۲۲، ۱۵۰ نشریه برتر نیچر در حوزههای شیمی، علوم محیط، زمینشناسی، علوم زیست، بهداشت و علوم فیزیکی، شمارش و ارزیابی شدهاند.
این رتبهبندی بر پایه بخش محدودی از بروندادهای پژوهشی مؤسسهها انجام میشود و برای فهم بهتر جایگاه مؤسسهها باید نظامهای رتبهبندی دیگر نیز بررسی شوند.
هیچ یک از مؤسسات ایرانی نتوانستهاند در میان موسسههای برتر جهان در رتبهبندی آکادمیک نیچرایندکس جای گیرند. نیچر ایندکس به رتبهبندی مؤسسههای سراسر جهان بر پایه خروجیهای پژوهشی با کیفیت بالای آنها در سال گذشته میپردازد.
نیچر ایندکس با شمارش تعداد مقالههای پدیدآوران در نشریات نمایه شدهاش، رتبههای مؤسسات را بر پایهی دو سنجه شمار آثار و میزان مشارکت در پدیدآوری آثار، شدنی میکند.
رتبه ملی مؤسسههای ایرانی در لیست بر پایه میزان مشارکت گزارش شده است و میزان مشارکت به شمار پدیدآورندگان یک مقاله بستگی دارد.
دانشگاه علوم پزشکی جهرم با رتبه ۶۱ در جایگاه میانی این فهرست قرار دارد. دانشگاه شیراز در فهرست نیچرایندکس ۲۰۲۳ رتبه نخست دانشگاههای ایران را کسب کرد.