علی مقصودی با اشاره به وظایف شهرداری درخصوص ساماندهی سگهای بلاصاحب، اظهار کرد: جمعآوری، عقیمسازی و واکسیناسیون سگهای بلاصاحب توسط شهرداری رشت انجام شده است.
وی با بیان اینکه وظیفه شهرداری نگهداری، جمعآوری و ساماندهی سگهای بلاصاحب است، افزود: شهروندان میتوانند با شماره ۱۳۷ شهرداری رشت تماس بگیرند و موارد تجمع سگهای بلاصاحب را گزارش دهند.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری رشت با اشاره به تکمیل ظرفیت سامانکده سگهای بلاصاحب شهرداری، گفت: ۴۵۰ سگ در این سامانکده حضور دارد که با این تعداد ظرفیت سامانکده تکمیل شده است.
مقصودی، چالش پیشروی شهر را غذادهی بیرویه تعداد کمی از شهروندان به سگهای بلاصاحب دانست و تصریح کرد: این غذادهی سبب تجمع سگها در نقاط مختلف شهر بخصوص در حاشیه پارکها و رودخانهها شده است.
وی با تاکید بر اینکه غذادهی غیر اصولی تعداد کمی از شهروندان در نزدیکی منازل مسکونی و در محیط شهری سبب تجمع سگها شده است، خاطر نشان کرد: غذادهی سگها باید خارج از محیط شهری انجام شود.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری رشت تاکید کرد: سگ حیوان بازیگوشی است و رفتار این حیوان با رفتار انسان همخوانی ندارد؛ شاید رفتار انسانها، تنشها و حرکات آنها به چشم سگها به عنوان بازی دیده میشود به همین دلیل گاهاً شاهد وقوع حوادث گزیدگی سگها به انسان خواهیم بود.
مقصودی با بیان اینکه شهر رشت، شهری با تراکم جمعیت بالا است و حدود ۸۴۰ هزار نفر جمعیت دارد، افزود: با این تراکم جمعیت نمیتوانیم این انتظار را داشته باشیم که هر کجا خواستیم سگها حضور داشته باشند، مقوله غذادهی غیر اصولی به سگهای بلاصاحب سبب تعارض رفتار بین انسان و حیوان میشود.
وی با اشاره به کارگروه ساماندهی سگهای بلاصاحب، گفت: باتوجه به اینکه ظرفیت سامانکده تکمیل شده و نیازمند معرفی مکان یا محیط برای رهاسازی سگهای بلاصاحب هستیم که این مهم نیازمند تصمیم کارگروه است.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری رشت گفت: شهرداری رشت تنها شهرداری است که ساماندهی سگها را انجام میدهد به همین دلیل سایر شهرها سگهای بلاصاحب را به این شهر منتقل میکنند و این عمل برای شهر ایجاد مشکل میکند.