ایرج ضاربان اظهارکرد: مبارزه با پشه ناقل بیماری مالاریا بسیار مهم است چوم مالاریا بصورت بومی سالها در منطقه بلوچستان وجود داشته است.
وی افزود: پشه مالاریا در آب تخم ریزی میکند و تبدیل به لارو و در نهایت پشه بالغ میشود از این رو ماموران مراقب مالاریا و لاروکش در منطقه حضور دارند و سمپاشیها برای مقابله با تکثیر پشههای آنوفل بالغ انجام میشود.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: از آنجایی که چابهار و دشتیاری با کشور پاکستان هم مرز هستند، بیمارانی که از پاکستان میآیند اگر در معرض گزش این پشهها قرار بگیرند آلوده میشوند و میتوانند بیماری مالاریا را از طریق گزش به انسان سالم منتقل کنند در واقع پشه باعث انتقال بیماری مالاریا میشود.
وی اظهار کرد: تیمهای متعددی در دانشکده علوم پزشکی چابهار داریم و همکاران ما برای کاهش شیوع بیماری مالاریا پای کار هستند.
ضاربان افزود: باید اقداماتی در جهت جلوگیری از افزایش پشهها انجام شود و دانشکده علوم پزشکی چابهار در این راستا اقدامات جدی در دستور کار دارد.
وی افزود: افراد میتوانند با استفاده از توری، پشه بند، وسایل سرمایشی و استفاده از مواد دورکننده پشه بر روی پوست از گزش پشه جلوگیری کنند.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: پشه مالاریا در مناطق گرم و مرطوب و هوای معتدل وجود دارد و تکثیر پشهها در زمان بارندگی و در آب راکد باقی مانده سرعت تکثیر بالاتری دارند که این موضوع سبب نگرانی برای مناطق سیل زده و ساکنین چادرهای اسکان موقت شده است.
وی بیان کرد: زمانی که پشه زیاد باشد سرعت شیوع بیماریها بویژه بیماری مالاریا افزایش مییابد و باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود.
ضاربان خاطر نشان کرد: بیماری مالاریا هیچ واکسنی ندارد و افراد نباید در معرض گزش پشه قرار بگیرند و زمانی که بیمارانی وارد کشور میشوند میتوانند به راحتی و از طریق گزش پشه بیماری مالاریا را منتقل کنند.
وی افزود: زمانی که گزش صورت میگیرد انگل تک یاخته از طریق خون وارد پشه میشود و اگر انسانی سالمی در معرض گزش پشه آلوده قرار بگیرد بیمار میشود.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار عنوان کرد: سیل زدگانی که در چادرهای اسکان موقت هستند مورد آموزش تیمهای آموزشِ بهداشت دانشکده علوم پزشکی قرار میگیرند. همچنین درخواست کردیم تعدادی پشه بند و توری برایمان ارسال شود تا در مناطق آلوده و مناطق روستایی توزیع و از خطرات احتمالی بیماری مالاریا جلوگیری کنیم.