رضا طاهری مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کرمانشاه با اشاره به جمعیت ۱۵۲ هزار نفری خانواده کمیته امداد در استان گفت : این تعداد مددجو در قالب ۷۶ هزار خانوار تحت حمایت کمیته امداد قرار دارند.
وی با اشاره به گسترگی خدمات امداد، گفت: برخی تصور دارند که تنها خدمت کمیته امداد پرداخت مستمری است، درحالی که ۱۲۱ نوع خدمت شامل خدمات درمانی، تحصیلی، آموزشی، اشتغال، مسکن و ... به مددجویان ارائه میشود.
وی افزود: یکی از تصورات دیگری که در جامعه وجود دارد این است که عمده این هزینهها از محل مشارکتهای مردمی و خیرین تامین میشود، خیرین سهم تقریبا ۱۵ درصدی در این زمینه دارند.
وی افزود: سال گذشته ۳۳۰ میلیارد تومان از محل مشارکتهای مردمی و خیرین جمعآوری شده و مابقی هزینههای صورت گرفته برای مددجویان از محل منابع دولتی، منابع کمیته امداد و تسهیلات قرض الحسنه و... تامین شده است.
طاهری خاطرنشان کرد: سهم مردم و خیرین از هزینه کرد برای مددجویان شاید خیلی باشد، اما همین کمکهای اندک برکت داشته و گره گشای بسیاری از مشکلات مددجویان است.
به گفته مدیرکل کمیته امداد استان کرمانشاه در حال حاضر ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار خیر بصورت ثابت درحوزههای مختلف با کمیته امداد همکاری کرده و یاریرسان مددجویان هستند.
وی در خصوص مبلغ مستمری مددجویان هم گفت: این مبلغ بر حسب جمعیت برای هر خانوار متفاوت است و در حال حاضر خانوار یک نفره یک میلیون تومان و خانواره پنج نفره و بیشتر ۳.۵ میلیون تومان در ماه مستمری دریافت میکند.
طاهری گفت: این مبلغ مستمری در کنار کمکهای بسیار دیگری است که به مددجویان ارائه میشود، بطور مثال سال گذشته ۱۲ میلیارد تومان فرانشیز درمانی به ۴۱ هزار مددجو پرداخت کردیم. در بحث مسکن مددجویان هم ۳۳۰ واحد مسکونی اخیرا افتتاح کرده و امسال هم ساخت ۳۰۰ واحد دیگر را در دستور کار داریم. در بحث ودیعه مسکن سال گذشته ۹۹ میلیارد تومان به ۲۲۰۰ نفر و در بحث کمک هزینه اجاره مسکن ۱۲ میلیارد تومان به ۲۸۰۰ نفر پرداخت شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در حوزه تحصیل هم سال گذشته ۱۴ میلیارد تومان کمک هزینه تحصیلی پرداخت شده و از دانشجویان تحت پوشش امداد حتی در مقطع دکترا هم حمایت میکنیم.
وی افزود: در بحث تهیه اقلام ضروری مانند یخچال، تلویزیون و... هم خانوارها کمک دریافت میکنند و در این زمینه سال گذشته ۱۹۵۰ قلم کالا به ارزش هشت میلیارد تومان خریداری و در اختیار مددجویان قرار داده شد.
طاهری گفت: وام گرهگشایی هم خدمت دیگر امداد است که مددجویان میتوانند در مواقع اضطرار از آن استفاده کنند و در این زمینه هم سال گذشته ۱۲۵ میلیارد تومان تسهیلات به ۱۴ هزار مددجو پرداخت شده است.
طاهری گفت: در بحث جهیزیه هم خانوارهای مددجو حمایت میشوند و سال گذشته ۲۱۰۰ سری جهیزیه شامل یخچال، تلویزیون، لباسشویی، جاروبرقی و اجاق گاز به ارزش ۷۷ میلیارد تومان برای نوعروسان امداد خریداری و به آنها تحویل شد.
مدیرکل کمیته امداد استان کرمانشاه از اهدای بستههای حمایتی معیشتی به مادران باردار و شیرده که احتمال سوءتغذیه آنها وجود دارد خبر داد و افزود: در این زمینه سال گذشته ۱۲۰۰ مادر از این خدمات به ارزش چهار میلیارد تومان برخوردار شدند.
طاهری گفت: خدمت دیگر امداد برای مادران سرپرست خانوار است، بطوری که حق بیمه آنها پرداخت شده تا آنها بتوانند بعد از چندسال بازنشسته شده و حقوق دریافت کنند. در این زمینه تاکنون ۱۷۵۰ مادر سرپرست خانوار بیمه شدهاند و سال گذشته ۹ میلیارد تومان حق بیمه آنها پرداخت شد تا بتوانند در آینده مستمری بگیر شوند.
طاهری درباره طرح اکرام ایتام با اشاره به حمایت خیرین از ایتام و فرزندان محسنین، گفت: هر یتیم ماهانه بطور میانگین یک میلیون تومان از محل کمک حامیان دریافت میکند. این مبلغ برای هر فرزند محسنین ماهانه ۳۰۰ هزار تومان است.
مدیرکل کمیته امداد استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه «پشت نوبتی» در کمیته امداد استان نداریم، گفت: خوشبختانه تمام افراد واجد شرایط تحت حمایت امداد درآمدهاند و در این زمینه پشت نوبتی نداریم.
وی افزود: امسال دو هزار خانوار جدید سهمیه گرفتهایم و هر خانواری که واقعا واجد شرایط باشد، تحت حمایت درآمده و محدودیتی در این زمینه نداریم.
طاهری در خصوص شرایط خانوارها برای برخورداری از حمایتهای امداد نیز گفت: افرادی که جزو سه دهک پایین جامعه باشند، یا زن سرپرست خانوار بوده و یا توانایی اشتغال نداشته باشند و یا بیماری صعبالعلاج داشته باشند و ... میتوانند از حمایتهای امداد برخوردار شوند.
وی خاطرنشان کرد: همه ما افرادی را در سطح جامعه مشاهده میکنیم که به ظاهر خیلی فقیر بوده و مشغول تکدیگری هستند و بعضا مردم این موضوع را مطرح میکنند که چرا کمیته امداد این افراد را تحت پوشش نمیبرد. واقعیت امر این است که برخی از این افراد به دلیل درآمد بالای تکدیگری به این کار روی آوردهاند و حاضر نیستند این کار را کنار گذاشته و تحت پوشش قرار گیرند.
طاهری افزود: غالب این افراد درآمد بسیار بالایی از تکدی گری کسب میکنند و برای همین نمیخواهند آن را کنار بگذارند. اگر مردم به جای کمک به این افراد سودجو، از طریق نهادهایی مانند کمیته امداد اقدام کنند، قطعا کمکهای آنها دست نیازمندان واقعی و آبرومند میرسد .