رامیار فرزان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: تاکنون ۳۶۱ مقاله در این کنگره دریافت شده که ۱۷۸ مقاله تایید، ۴۸ مقاله برای ارایه شفاهی و ۱۳۰ پوستر نیز در آن پذیرفته شده است.
وی با بیان اینکه سوخگی یک بیماری بسیار شایع است و افراد زیادی درگیر آن میشوند، افزود: تودهای از مردم با سوختگی درگیر هستند در حالیکه ۹۰ تا ۹۵ درصد سوختگیها قابل پیشگیری اند.
رئیس دوازدهمین کنگره ملی سوختگی با بیان اینکه این کنگره در دوم و سوم خردادماه امسال به میزبانی رشت برگزار میشود، گفت: تمامی مقدمات لازم برای برگزاری این کنگره با مشارکت بخش خصوصی و نخبگان علمی اعم از متخصصان، پرستاران و پیراپزشکان انجام خواهد شد.
محمد طلوعی، فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی و دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی نیز در این نشست با بیان اینکه سالانه ۱۸۰ هزار مورد سوختگی در دنیا رقم میخورد، اظهار کرد: آمار سوختگیها در کشورهای توسعه نیافته بیشتر است.
وی با اذعان به اینکه دلیل بسیاری از سوختگیها به دلیل فقدان زیرساختهای مناسب گرمایشی است، افزود: کشورهای توسعه نیافته ۲۰ برابر کشورهای توسعه یافته دچار سوختگی میشوند.
به گفته دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی، اصلاح مصرف به ویژه در گاز، سوخت و دمای آب مصرفی میتوان در کاهش سوختگیها موثر شود.
دکتر طلوعی با اعلام اینکه در بیمارسان ولایت رشت به عنوان قطب درمان سوختگی، سالانه ۵۰۰ مورد سوختگی داریم، خاطرنشان کرد: چهار برابر این بیماران با مراجعه به مرکز سوانح و سوختگی ولایت به صورت سرپایی درمان میشوند.
وی با اشاره به طولانی بودن و تحمیل هزینههای مالی و روانی ناشی از سوختگی، خاطرنشان کرد: فرد سوخته تا سالها تحت تاثیر قرار میگیرد و متحمل هزینههای روانی، اجتماعی و مالی میشود.
دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی با بیان اینکه مردان بیشتر از بانوان درگیر سوختگی میشوند، گفت: بیشترین سنین سوختگی بین ۱۰ تا ۴۰ است و عمده و شایعترین دلیل سوختگیها نیز شعلهها هستند.