کیومرث اکبری، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه یک سن مادر در هر مترمربع میتواند ۸۰ کیلو کاهش تولید در واحد سطح را ایجاد کند، گفت : گندمها با ۲ درصد سنزدگی خاصیت نانوایی خود را از دست خواهند داد.
وی ادامه داد: از آنجایی که در مواقع بارندگی امکان سمپاشی و محلول پاشی وجود ندارد و همواره منجر به تأخیر میشود، بنابراین تا قبل از تبدیل آفت سن به پوره باید مبارزه به موقع صورت بگیرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: طبق پیشبینیهای جهانی از حدود ۲۰ اردیبهشتماه به بعد هوا بین ۲ تا سه درجه گرمتر از وضعیت معمول میشود و مراحل پورگی آفت که سبب سنزدگی میشود سریعتر طی میشود، لذا زمان واکنش برای برخی از مناطق از دست خواهد رفت.
وی از کشاورزان درخواست کرد؛ به محض اینکه کارشناسان جهاد کشاورزی اعلام کردند بلافاصله نسبت به مبارزه اقدام کنند هرگونه تأخیر در انجام مبارزه سبب سنزدگی و خسارت به گندم میشود.
اکبری تصریح کرد: سطح زیر کشت گندم آبی و دیم است، اظهارداشت: مبارزه با سن غلات در سطح استان در سطح زیر کشت کندم دیم و آبی از بهمنماه سال گذشته با دستورالعمل مبارزه جدی آغاز شده و تا بهامروز به خوبی جلوی خسارت این آفت کلیدی و اصلی گندم گرفته شده است .