مونا زیناللو مشاور وزیر بهداشت گفت: بحث جمعیت در گذشته توسط دولت و حاکمیت ایران و همراهی مردم با سیاستهای نظام منجر به طرحهای کاهش نرخ باروری در دوره اجرایشان شد، بنابراین کاهش جمعیت براساس سیاستهای کلان کشور با همکاری بخش سلامت و نظام شبکه بهداشت اثرگذار بود.
وی با اشاره به اینکه حال با شرایط کنونی میبایست نگرشها، بینش، انگیزه و عملکرد کارکنان شبکه بهداشت را در عرصه جمعیت و فرزندآوری تغییر دهیم، گفت: نیاز به افزایش مشاوره فرزندآوری، مشاورههای پیشگیری از سقط، حمایت از مقوله افزایش جمعیت و نظام ارزش گذایر سیستم شبکه و کارانههای پلکانی برای فرزندآوری برای کارکنان شبکه سلامت به خصوص بهورزها و مراقبین سلامت داریم.
زینال لو در ادامه یادآور شد: اگر میخواهیم ریل کم فرزندی و تجرد گرایی و مسائل تاخیر ازدواج در جامعه امروز تغییر کند، پیشروان این تغییر قطعا دانشجویان و نخبگان علمی هستند چراکه برای دانشگاهیان در این حوزه گفتگوها و اتاق فکرهای مختلف صورت میگیرد و نتیجه این گفتمانها باید در جامعه نمود پیدا کند.
وی در ادامه به اثر جایزه ملی جوانی جمعیت در جامعه پرداخت و گفت: جایزه ملی باید فضای رقابتی و ارزیابی شفاف و قابل ارائه با شاخصهای مشخص شده برای نخبگان و دانشجویان داشته باشد تا هیچ جای شبهه و چالشی در نتایج به وجود نیاید. علاوه بر این بهتر است جایزه برای برگزیدگان دارای امتیازات شایانی در سطح جامعه، فضای کاری و دانشگاهی باشد. چه بسا جایزه ملی جوانی جمعیت بتواند در تعامل با شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد و همین امر موجب افزایش رقابت و انگیزه در نخبگان شود.
دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخشهای خانواده، رسانه، سازمانهای مردم نهاد، دستگاهای اجرایی، شرکتها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.
علاقهمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.