موسوی شهردار سمنان گفت: در این جشنواره ۳ روزه، ۹۰ کدبانو و آشپز از سراسر استان غذاهای سنتی و همچنین خوراکیهای ویژه پذیرایی صبحانه و عصرانه را از ساعت ۱۷ تا ۲۱ در مجتمع گردشگری استخر تقسیم آب کشاورزی زاوقان در ضلع جنوبی میدان امام حسین سمنان برای بازدید و خرید عمومی به نمایش میگذارند.
نام این جشنواره برگرفته از نوعی روش خاص پخت تدریجی چلوخورشتهای سمنانی است که در گذشته بانوان بدلیل همکاری با آقایان در زمینهای کشاورزی و باغها ابتدای صبح در دو ظرف مسی داخل همدیگر یکی برنج و دیگری خورشت را طبخ کرده و روی چراغهای نفتی با شعله کم میگذاشتند تا همزمان این دو غذا پخته شود که در زبان محلی به آن ظرف داخلی حاوی خورشت " تاسکا " و به ظرف اصلی " قلیف " میگفتند.
در این جشنواره همچنین از یک نوع چلوگوشت ابتکاری اقتصادی با نام تجاری ثبت شده " چلو میگ میگ " نیز رونمایی شد این غذا که بصورت سه نفره آماده میشود نوعی روش خاص پخت گوشت بوقلمون با یک سس خاص بهمراه برنج است.