فریبا ولی پور در جلسه قرارگاه جوانی جمعیت که در فرمانداری بروجرد برگزار شد، افزود: میزان طلاق، فاصله ۲ فرزند، ناباروی، ازدواج، سقط در شهرستان بروجرد رتبه خوبی ندارد، و اولین شهرستان پر بحرانی است که از دید وزارت کشور به عنوان شهرستان پایلوت شناخته شد و قرار شد سیاستهای جمعیتی امسال با محوریت شهرستان بروجرد اجرا شود.
وی بیان کرد: ناآگاهی از وظایف کار را سختتر میکند، باید ذهنمان را به سمت و سوی واقعیتها ببریم، مطالبات اقتصادی پررنگ است ولی همه چیز هم اقتصاد نیست، در برآوردی که صورت گرفته، در محلات برخوردار به سمت حیوان پروری میروند که هزینههای نگهداری حیوانات بسیار بالاست.
ولیپور با بیان اینکه در حوزه فرزندآوری اولین مشکل ما فرهنگی است، بیان کرد: امروزه بیشتر خانواده با یک یا ۲ فرزند قانع شدند و این موضوع با توجه به بحران جمعیت خطرناک است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان اضافه کرد: باید بحران جمعیت را جدی بگیریم این یک خطر جدی است، اگر روند رشد جمعیت به همین روال باشد در سال ۱۴۳۰ در قبال هر ۹ سالمند یک نیروی جوان وجود دارد.
وی ادامه داد: در آینده بچهها مفهوم خاله و عمه و دایی و عمو را درک نمیکنند، لذا توجه به موضوع جوانی جمعیت جدی است، در آمار سال گذشته ازدواج در شهرستان بروجرد که حدود بیش از ۲ هزار مورد بوده است، آمار قابل ملاحظهای طلاق ثبت شده است.
ولی پور با اشاره به اینکه یک سوم از فضای تبلیغاتی شهرها باید در حوزه جمعیت باشند، گفت: هنوز هم شعارهای کاهش جمعیت بر در و دیوار شهر و روستا وجود دارد و نیاز است که شهرداریها و دهیاریها برای تبلیغات طرح جوانی جمعیت اقدام کنند.
وی گفت: راه و شهرسازی واگذاری زمینهای طرح جوانی جمعیت را تسریع کند، تا انگیزه خانوادهها برای فرزند آوری افزایش یابد. وی با اشاره با اینکه ۹۰ درصد سقطها اختیاری است که نوعی قتل است.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان افزود: مراکز نفس ایجاد شده تا خانوارهایی که قصد سقط دارند را شناسایی و تاکنون ۱۴۰ مورد سقط در لرستان شناسایی و منصرف شدند و هفت مورد از نوزادان این مرکز متولد شدند.
ولی پور با اشاره به اینکه بحران کاهش جمعیت در بروجرد وجود دارد، بیان کرد: شهرستان بروجرد پایلوت اجرای سیاستهای جوانی جمعیت در کشور انتخاب شده است.