مهدی اصفهانیان مقدم،معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری قم اظهار کرد: با همراهی مدیریت استان و اداره کل راه و شهرسازی، زمینی به مساحت ۴۴ هکتار واقع در جاده کوه سفید قم به شهرداری برای احداث شهرک بازیافت واگذار شده است.
وی با بیان اینکه این مسئله میتواند نقش مهمی در ساماندهی گاراژهای ضایعاتی در سطح مناطق هشتگانه داشته باشد افزود: تقریباً ۱۳۳ گاراژ ضایعاتی در سال گذشته تعطیل شدند و امیدواریم با ایجاد شهرک بازیافت مجموعههای مرتبط با بازیافت در این شهرک مستقر بشوند.
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری قم با اشاره به دیوارکشی و آمادهسازی این اراضی بهعنوان گام نخست برای استقرار صنایع بازیافتی اضافه کرد: احداث مزرعه خورشیدی از دیگر اقدامات بهینهسازی استفاده فضای در مجتمع پردازش و دفن پسماند قم است.
اصفهانیانمقدم تأکید کرد: در این زمینه تفاهم اولیه حاصل شد تا از سطح زمینهای مورد نیاز برای دفن پسماند شهری در سنوات گذشته برای احداث مزرعههای خورشیدی استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه طی سال گذشته استقرار صنایع تکمیلی در سایت البرز مورد توجه بوده است، ادامه داد: با توجه به سیاستهای کنونی استقرار این صنایع و در راستای این هدف تولید گرانول از خطوط پردازش دو سوله پیشبینیشده و فاز اول برای اجرای یکی از سولهها برای فرایندهای تکمیلی و تبدیلی با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان انجامشده است.
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری قم با بیان اینکه در سال گذشته خطوط انتقال پساب فاضلابهای تصفیهشده از تصفیهخانه جامع واقع در محدوده منطقه یک به سایت البرز به بهرهبرداری رسید گفت: همچنین در بحث انتقال گاز به سایت البرز نیازمند سرمایهگذاری بود که با اعتبار بالغبر ۲۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ انجام شد.
اصفهانیانمقدم افزود: فرآیندهای مربوط به مدیریت پسماند در قم با توجه به کیفیت خدمات از نظر اقتصادی ارزان تمامشده است و قم با مدیریت فرآیندها، بازنگری آنها و ارتقای کیفی خدمات یک مدل اقتصادی ارزان ارائه داده است.