سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سازوکار‌های لازم برای گشایش سفارت مجازی فلسطین در سامانه وزارت خارجه با عنوان یک مرحله آزمایشی انجام شده است.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی خود که در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد، پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد.

کنعانی در ابتدا درباره قانون مقابله با تهدیدات رژیم صهیونیستی و در خصوص اقدامات برای بازگشایی مجازی سفارت در فلسطین گفت: یکی از مفاد قانون، مبحث مربوط به گشایش سفارت خانه مجازی فلسطین بود. مسئله فلسطین اکنون به عنوان یکی از مهمترین موضوعات منطقه‌ای، روز‌های تاریخی و دردناکی را تجربه می‌کند، بیش از ۲۰۰ روز جنایت مستمر جنگی رژیم غاصب صهیونیستی علیه ملت فلسطین به ویژه جنایات جنگی در نوار غزه.

او گفت: ایران در راستای سیاست اصولی خودش در حمایت از فلسطین اقدامات متنوعی را در ساحت‌های مختلف انجام داده است. دستگاه دیپلماسی در راستای اجرای قانون اقدامات زیادی را هم در حوزه بررسی‌های سیاسی و فنی و هم در چارچوب سازوکار‌های اجرایی انجام داده است. جلسات متعددی در وزارت خارجه برگزار شد.

کنعانی افزود: در این رابطه از نظرات مشورتی سفارتخانه‌های ایران در کشور‌های مختلف اخذ شده است. در نتیجه مشورت‌های انجام شده، سازوکار‌های لازم برای گشایش سفارت مجازی فلسطین در سامانه وزارت خارجه با عنوان یک مرحله آزمایشی انجام شده است، این صفحه مدتی است گشایش پیدا کرده است. البته نیازمند یک نظر تفصیلی مشورتی با مراجع ذی‌ربط در خصوص نوع فعالیت‌هایی که این صفحه مجازی دارد را هستیم.

امنیت در منطقه می‌تواند زمینه ساز همکاری‌های پایدار در حوزه اقتصادی باشد

کنعانی در خصوص همکاری‌های منطقه‌ای و جزئیات این مذاکرات گفت: توسعه مناسبات دوجانبه با کشور‌های همسایه و عربی منطقه و ایجاد فضای مثبت و سازنده در گفتگو‌های دو و چندجانبه با کشور‌های حاشیه خلیج فارس زمینه برداشتن گام‌های تکمیلی به حوزه همکاری‌های چندجانبه است.

او گفت: همکاری چندجانبه با کشور‌های منطقه، ابعاد مختلف و دارای رویکرد امنیتی و امنیت مشترک برای کشور‌های منطقه با هدف توسعه متوازن و همگون است. طبیعی است منطقه صحنه مداخلات خارجی و برخی بازیگران منطقه‌ای برای ایجاد بی ثباتی در سایه تشدید تنش‌ها در منطقه بود. همانطور که وزیر اشاره کردند ما از این مرحله عبور کردیم و اکنون در مرحله گفتگو برای کلید زدن ایجاد سازوکار‌های همکاری‌های دسته جمعی در کنار یکدیگریم.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: موضوع امنیت اولویت مشترکی است که می‌تواند زمینه ساز همکاری‌های پایدار در حوزه اقتصادی باشد. این مذاکرات برای ایران اولویت دارد و ما را در آستانه برداشتن گام‌های جدید برای تامین منافع مشترک قرار داده است. ما امیدواریم در این مسیر به اهداف لازم دست پیدا کنیم.

کویت به میز مذاکرات فنی برگردد

وی در واکنش به بیانیه کویت در خصوص میدان گازی آرش گفت: ما مکرر در این زمینه توضیح دادیم. تاکنون مرز‌های دریایی ایران و کویت تعیین نشده و تحدید حدود دقیق نشده و نمی‌توان نسبت به سهم کشور‌ها برای مالکیت آرش سخنی به میان آورد.

کنعانی ادامه داد: ۹ دور مذاکرات فتی برای تعیین حدود مرزی تاکنون برگزار شده است و پیگیری‌ها برای دور جدید نشست‌ها در حال انجام است. ما این موضوع را در حال پیگیری داریم. تنها مسیر به نتیجه رسیدن این موضوع گفتگو‌های فنی دو کشور بدون توسل به سازوکار‌های رسانه‌ای است. ایران ضمن تاکید بر حسن نیت خودش در تعاملات مثبت با کشور‌های همسایه هر اقدام یکجانبه بدون در نظر گرفتن منافع کشور ما را مردود اعلام می‌کند. از کویت دعوت می‌کنیم به جای صدور بیانیه‌های غیرسازنده برای دستیابی به توافق پایدار به میز مذاکرات فنی برگردند.

مقامات کردستان عراق تاکید کردند اجازه نخواهند داد خاک اقلیم منبع صدور ناامنی برای ایران باشد

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص سفر بارزانی به ایران گفت: از جمله سیاست‌های اصولی دولت سیزدهم توسعه مناسبات همه جانبه و سازنده با کشور‌های همسایه است. طبیعتا در این چارچوب عراق به واسطه گستردگی اشتراکات با ایران و مرز‌های مشترکی که داریم از اهمیت ویژه‌ای در رویکرد دولت برخوردار است.

او ادامه داد: از دیرباز هم میان ما و منطقه اقلیم کردستان روابط دوستانه و پیوند‌های عمیقی برقرار بوده است. نقاط فراز این همکاری‌ها در طول دوران ۸ سال دفاع مقدس و مبارزه با رژیم بعث، یکی از دوران تاریخی همکاری‌ها بوده است. همچنین ایستادگی در مقابل هجمه تروریستی داعش در منطقه اقلیم کردستان عراق و کمک‌های ایران در مبارزه با تروریسم سیاه داعشی.

کنعانی گفت: در جریان سفر رئیس اقلیم کردستان عراق، گفتگو‌های صریحی در ابعاد مختلف همکاری مطرح شد و مثبت و سازنده بود. به کرات اعلام کردیم که در مقوله امنیت مرز‌های ایران و مشترک ما اجازه هیچ ناامنی از جانب گروهک‌های تروریستی نخواهیم داد و قدرتمندانه در مقابل مظاهر ناامنی ایستادگی خواهیم کرد. مقامات کردستان عراق هم اعلام کردند که امنیت ایران امنیت عراق است و هم به مفاد توافقنامه امنیتی دو کشور پایبند هستند و تاکید کردند اجازه نخواهند داد خاک اقلیم منبع صدور ناامنی برای ایران باشد.

فعالیت ایران و هند در بندر چابهار

وی درباره فعالیت ایران و هند در بندر چابهار گفت: همکاری‌های ایران و هند برای توسعه بندر چابهار در چارچوب توافق دو کشور روند خوبی را در حال طی کردن است. توسعه بندر چابهار برای تامین منافع تجاری کشور‌های علاقه‌مند به استفاده از ظرفیت بندر جزو اولویت‌های ایران بوده است. ظرفیت‌های این بندر در اختیار کشور‌هایی است که علاقه‌مند به استفاده از ظرفیت‌ها هستند. ما خبر‌های خوبی را داریم که در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره امضای قرارداد با هند و پیش بینی از سنگ اندازی‌های آمریکا گفت: کشور‌ها مایلند با نادیده گرفتن تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه کشور‌های مستقل همکاری‌های خود را با ایران از جمله اقتصادی بنیان گذاری کنند. توافقنامه ایران و هند طبیعتا با درک کشور هند از ماهیت تحریم‌های غیرقانونی آمریکا انجام شده و محدود به کشور هند نیست.

او افزود: گستره اقتصادی ایران با کشور‌های مختلف نشان می‌دهد که تحریم‌های یکجانبه به رغم محدودیت‌ها، اما در مسیر همکاری‌های سازنده امر بازدارنده‌ای برای کشور‌هایی نیست که با حفظ استقلال سیاسی خود همکاری‌های تجاری خودشان را با ایران دنبال کنند. کشور هند یکی از کشور‌هایی است که به دور از توجه به تحریم‌های آمریکا در حال تلاش و پیگیر اجرای توافقنامه با ایران است. طبیعیتا تحریم‌های غیرقانونی نمی‌تواند محل اهتمام جامعه جهانی قرار بگیرد و دولت آمریکا بهتر است به جای استغاده از ابزار تحریم، از این ابزار فاصله بگیرد و حقایق را بپذیرد.

سفر گروسی را مثبت ارزیابی می‌کنیم

کنعانی در خصوص سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی اتمی به ایران و ادعای وی پس از این سفر گفت: سفر گروسی به ایران به منظور مشارکت در کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در شهر اصفهان صورت گرفت. بر اساس برنامه ریزی و هماهنگی در چارچوب این سفر گفتگو‌های دوجانبه ایشان هم با آقای اسلامی و آقای امیرعبداللهیان و آقای باقری برگزار شد.

او گفت: ما سفر آقای گروسی را مثبت ارزیابی می‌کنیم. ایران همواره تلاش کرده حسب رفتار حرفه‌ای آژانس از جمله عدم سیاسی کاری و اصل بی طرفی بر رویکرد‌ها و مواضع سیاسی، تعامل سازنده‌ای را با آژانس داشته باشد. امور جاری هم از طریق مذاکرات فنی در حال پیگیری در جهت نیل به فهم مشترک همچنان در دستورکار قرار دارد. این سفر فرصت خوبی برای گفتگو‌ها بود و طرفین توافق کردند به رایزنی‌ها ادامه دهند.

کنعانی افزود: ما در کل سفر را مثبت ارزیابی می‌کنیم. همانطور که وزیر اشاره کردند هر زمان که دبیرکل در مسیر فنی عمل کرد مسائل به خوبی پیش رفت و هرگاه رویکرد سیاسی در پیش گرفته شد، موضوعات فنی از مسیر درست خودش منحرف شد. ما این سفر را فرصت خوبی برای گفتگو‌های مشترک قلمداد می‌کنیم.

شاهد افزایش کشور‌های جدیدی در اعلام حمایت سیاسی از اقدام دولت آفریقا هستیم

وی در خصوص اراده لیبی برای ورود به شکایت از رژیم صهیونیستی و همچنین تصمیم ایران برای ورود به عنوان ثالث گفت: ما از اقدام دولت آفریقای جنوبی در اقامه دعوا در دیوان بین‌المللی دادگستری حمایت سیاسی کردیم و دیگر کشور‌ها را ترغیب کردیم که از اقدام شرافتمندانه آفریقای جنوبی حمایت کنند. خوشبختانه ما شاهد افزایش کشور‌های جدیدی در اعلام حمایت سیاسی از اقدام دولت آفریقا هستیم و کشور‌های جدید گفتند که ما به این دعوا خواهیم پیوست. این رویکرد شرافتمندانه کشور‌ها در حمایت از ملت فلسطین و همچنین اقامه دعوا برای جنایتکاران صهیونیست به میز محاکمه است.

کنعانی گفت: ایران از منظر سیاسی از اینگونه شکایت‌ها حمایت می‌کند، اما در ارتباط با ورود ایران نظر به نوع اصول شناخته شده، در مبحث عدم شناسایی رژیم صهیونیستی ما طبیعتا در اقامه دعوای رسمی ملاحظه و رویکرد حقوقی خاص خود را داریم. ایران از همه اقدامات شرافتمندانه دولت‌ها حمایت سیاسی می‌کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
آمریکا ایران را متهم به انتقال سلاح به انصارالله یمن کرد/ ایران هم آمریکا را متهم به انتقال سلاح به ائتلاف متجاوز رژیم سعودی کرد.
۲۳:۱۳ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
آمریکا ایران را متهم به انتقال سلاح به انصارالله یمن کرد/ ایران هم آمریکا را متهم به انتقال سلاح به ائتلاف متجاوز رژیم سعودی کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۱ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
عالی عالی عالی عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۶ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
زنده باد فلسطین..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۸ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
ساخت سفارت مجازی با وجود داشتن سفارت در تهران یعنی راهی برای صرف بودجه زیادی یک وزارت خانه، اگر غیر ازین هست اطلاع رسانی دقیق شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۹ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
چرا سفارت مجازی
سفارت واقعی زیرا که فلسطین کشوری بوده و واقعی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۱ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
هردو لازم است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۰ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
دولت قانونی فلسطین در تهران سفارت و سفیر دارد ، سفارت مجازی چی صیغه ای
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۱ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
خوبه
آخرین اخبار