سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو در دومین نشست خبری نمایشگاه ایران هلث ۱۴۰۳ گفت: نمایشگاه ایران هلث، رویدادی برای گردهمایی جمع بزرگی از تولیدکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی و محیطی برای رقابت و عرضه محصولات ایرانی به مراکز فعال ارائه دهنده خدمات سلامت است.
وی از فعالیت بیش از ۱۷۰۰ شرکت در حوزه تجهیزات پزشکی خبر داد و گفت: حدود ۴۰۰ شرکت دانشبنیان در این حوزه فعالیت دارند.
محمدی گفت: هرچند کوچک بودن این شرکتهای دانش بنیان ضعف محسوب میشوند؛ اما با ادغام با یکدیگر میتوانند توانمندتر شوند. البته معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی در این حوزه به فعالان کمک کردهاند.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه شرکتهای دانشبنیان توان تبدیل ایده به محصول را دارند، گفت: باید به شرکتهای دانشبنیان کمک شود تا بتوانند ایدههای خود را به محصول تبدیل کنند؛ بخش زیادی از نیازهای ما همین ایدههایی است که بعضاً به محصول تبدیل نمیشوند؛ درحالیکه با ادغام صنعت و پژوهش میتوانیم محصولات موردنیاز کشور را تامین کنیم.
محمدی افزود: بخشی قابل توجهی از تجهیزات پزشکی مورد نیاز داخل توسط شرکتهای ایرانی تولید میشوند. این محصولات علاوه بر رفع نیاز داخلی به کشورهای مختلفی نیز صادر میشوند. از جمله این محصولات میتوان به ونتیلاتور اشاره کرد که در ایام کرونا، یکی از تجهیزات پزشکی استراتژیک محسوب میشد.
اسحاق عامری معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو نیز در این نشست گفت: نمایشگاه ایران هلث برای متولیان، قانونگذاران، سرمایهگذاران و مصرفکنندگان جلوهگاه قدرت حوزه سلامت برای دنیا است.
وی گفت: در روز افتتاحیه نمایشگاه (شنبه ۲۹ اردیبهشت ماه) از بیش از ۱۵ محصول دانش بنیان و فناور که برای اولین بار در کشور تولید شدهاند، رونمایی میشود.